solyanreklam
sagreklam

Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali Sona Erdi!

Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali sona erdi…

Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali Sona Erdi!
  • 02 Ağustos 2018, Perşembe 19:54

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği 6-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşen Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali sona erdi.

Tüm Beşiktaş ilçesinde; parkları, meydanları ve sokakları içine alarak gerçekleşen festivalde Beşiktaş rengârenk görüntülere sahne oldu…

100’e yakın sektörel firma, pek çok ulusal STK, uluslararası temsilcilikler ve konsolosluklar, ilçe ve büyükşehir belediyeleri, üniversiteler ve çeşitli alanlarda ulusal ve uluslararası tasarımcıların ve kâr amacı gütmeyen kuruluşların katkılarıyla 6-15 Mayıs 2016 tarihlerinde Beşiktaş, güçlü ve sosyal içerikli bir festivale ev sahipliği yaptı.

Beşiktaş'tan Dünya'ya Çiçeklerle Barış Mesajı!
Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali rengârenk çiçeklerle süslenmiş araçlar, bisikletliler, çiçek çocuklar, bando takımı, çiçeklerden yapılan dev Türk bayrağı ve her yaştan vatandaşın katıldığı “Barış Korteji”yle başlamıştı. Barbaros’tan Beşiktaş Meydanı’na yapılan yürüyüşle Beşiktaş’tan tüm dünyaya barış mesajları verildi.

Beşiktaş’ın parkları, meydanları, seçili mekânları, ikonik alanları, cadde, bulvar, merdivenli ve çıkmaz sokakları, trafolar, terkedilmiş binalar, okul bahçeleri, açık alan basketbol sahaları, oyun parkları ve sanat galerileri Festival’e dahil edildi.

Beşiktaş’ın rengârenk olmasının yanı sıra festival kapsamında pek çok farklı etkinlik gerçekleşti. Festival bahçeleri, seyir alanları, açık hava mimari enstalasyonları, konserler, sergiler, sanat uygulamaları, açık hava sinemaları, atölyeler ve çok daha fazlası Beşiktaş’taydı.

Festivalin ilk yılında, ulusal ve uluslararası paydaşlar ve katılımcılar ile bahçe ve çiçeğin odak olarak kullanıldığı, doğa, toprak, yeşil ve tasarıma dair bütün projelerin yanı sıra kültür-sanat, bilim ve eğitim faaliyetleriyle de coşkulu bir açık hava festivali ortamı yaratıldı. “Seyir”, “Özgür Alan”, “Barışmak”, “İnsan” ve “Paylaşmak” içerikleriyle seyirci karşısına çıkarılan festival projeleri; sürdürülebilirlik, üretkenlik, israf yerine geri dönüşüm ve yeniden-kullanılabilirlik başlıkları hedeflenerek, ana fikir olan “Kamusal Alan Özgürleşiyor” ve “Beşiktaş’ta Barışmak” önermelerini ortaya çıkardı. Bu önermeler aynı zamanda festivalin bundan sonraki yıllardaki yol haritasına ilişkin de ipuçları barındıracak…

Beşiktaş Belediyesi, festival kapsamında evlere ve festivalin ziyaretçilerine çiçekler dağıttı. Aynı zamanda Beşiktaş’ın balkonları ve bazı binaları da rengârenk çiçeklerle donatıldı.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık