solyanreklam
sagreklam

Beşiktaş Hep Birlikte İyileşecek!

Koronavirüs’le mücadele kapsamında hizmete başlayan Beşiktaş Belediyesi Halk Sağlığı Dijital Yönetim Merkezi’nin yeni odağı normalleşme süreciyle birlikte Stresle Topyekûn Mücadele Hareketi başlatmak oldu.

Beşiktaş Hep Birlikte İyileşecek!
  • 23 Haziran 2020, Salı 3:06


Koronavirüs’le mücadele kapsamında hizmete başlayan Beşiktaş Belediyesi Halk Sağlığı Dijital Yönetim Merkezi’nin yeni odağı normalleşme süreciyle birlikte Stresle Topyekûn Mücadele Hareketi başlatmak oldu.
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da stresle mücadele hareketini sosyal medya hesaplarından şu sözlerle duyurdu: "Salgın sürecinde artık yeni bir aşamadayız. Şimdi Beşiktaş’ta ‘Stresle Topyekûn Mücadele Hareketi’ başlatıyoruz. Uzman psikologlarımızla özel bir program oluşturduk. Bu mücadeleyi hep birlikte veriyoruz; müzik, spor, gezi ve terapinin onarıcı etkisiyle hep birlikte iyileşeceğiz."

Belediyemiz, uzman psikologlardan oluşan bir stresle mücadele kurulu oluşturarak özel bir program hazırladı. Bu program kapsamında online terapi hizmetlerinin yanı sıra parklarımızda sosyal mesafeli etkinlikler de gerçekleştirilecek. Parklarda düzenlenecek etkinlerde uzman psikologlarla bir araya gelecek olan vatandaşlarımız daha sonra randevu alarak uzmanlarla online ya da yüz yüze görüşebilecek. Uzman klinik psikologlarımız bu çalışmalarla salgın sürecinin yansımalarını en aza indirmeye çalışacak.

Uzun süre evlerimizde kaldığımız ve yeni yeni dışarı çıkmaya başladığımız bu süreçte tüm komşularımızın biraz rahatlamaya ve canlanmaya ihtiyacı var. Yoga ve benzeri aktivitelerden, Beşiktaş’ın çeşitli noktalarını kapsayan stressiz rotalara faaliyetler düzenlenecek. Müziğin iyileştirici gücünden faydalanarak ilçemizin pek çok noktasında müzisyenlerimiz için alanlar oluşturulacak. Bu kapsamda gerçekleştirilecek olan tüm etkinler, web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızdan duyurulacak.

Beşiktaşlıların hep birlikte iyileşeceğini dile getiren Başkan Rıza Akpolat, Uzman Klinik Psikolog İbrahim Eke ile bir araya gelerek projenin Beşiktaşlılara sağlayacağı katkıları ve yapılacak çalışmaları konuştu. Uzman Klinik Psikolog İbrahim Eke de herkesin belirsizliklerle dolu, kaygı veren bir süreçten geçtiğini belirterek şunları söyledi: "Zorlu bir 3 ayın ardından hazırladığımız psiko-sosyal destek programıyla salgının uzun vadeli hasarını en aza indirmeyi hedefliyoruz. Koronavirüs salgınıyla mücadele henüz bitmedi. Belki ikinci dalga veya daha başka olumsuz süreçler yaşanacak. Dolayısıyla belediyemizin bugün yaptığı, ilerideki hasarları ve zorlukları azaltmaya yönelik olan çalışmalardır. Buna bir şekilde koruyucu halk sağlığı önlemleri de diyebiliriz."

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık