'Ben Yaptım' Atölyesi!

Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş'taki ilkokul öğrencileri için cam atölyeleri düzenliyor.

'Ben Yaptım' Atölyesi!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

Beşiktaş Belediyesi, 14 Mart 2016 tarihinden itibaren iki buçuk ay boyunca her pazartesi günü 30 ilkokul öğrencisini Cam Ocağı Vakfı’na götürüyor.

Cam Ocağı Vakfı’nda düzenlediğimiz atölyelere katılan minikler; atık camlardan tasarım, cam üfleme ve alevle şekillendirme gibi tekniklerle cam üretimine tanıklık ediyor.

“Ben Yaptım” atölyesinde çocuklar eğlenirken öğreniyor, yaratıcılıklarının farkına varıyor. Camın inceliklerini öğreniyor, bir maddeye şekil verirken keyifli bir deneyim yaşama fırsatına sahip oluyorlar.

Beşiktaş ilkokullarından toplam 300 öğrencinin katılacağı eğitimler 10 hafta boyunca devam edecek.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz çalışanlarının gözetiminde 10 hafta boyunca sürecek olan etkinlik, öğrencilerimiz tarafından “Ben Yaptım” atölyesinde şekillendirilen camların sergilenmesi ile sonuçlanacak.