solyanreklam
sagreklam

BAŞKAN YILMAZ’DAN LİSE ÖĞRENCİLERİNE TEŞEKKÜR

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, proje ödevleri kapsamında Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’ndeki sokak hayvanlarının beslenmesi için katkı sağlayan Hürriyet Anadolu Lisesi öğrencilerine teşekkür plaketi verdi.

BAŞKAN YILMAZ’DAN LİSE ÖĞRENCİLERİNE TEŞEKKÜR
  • 26 Mayıs 2019, Pazar 10:22

Hürriyet Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencileri Elif Ayar, Oğuzhan Baykal, Sevdanur Terzi ve Melike Yılmaz proje ödevleri kapsamında sokak hayvanlarına karşı farkındalık oluşturdu. Çevrelerinde yaşayan sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılamak, hayvan sevgisi bilinci oluşturmak ve sokak hayvanlarına karşı farkındalık oluşturmak için ‘Bir kap yemek ve su’ projesi hazırlayan öğrenciler, bir dönem boyunca okul arkadaşlarından, öğretmenlerinden ve ailelerinden topladıkları para ile sokak hayvanları için mama aldı. Öğrenciler, aldıkları mamalar ile kendi mahallelerinde ve okul çevresinde yaşayan sokak hayvanlarının beslenme ve su ihtiyacını da karşıladı. Yaşadıkları mahalle ve okulun çevresinde yaşayan sokak hayvanları için belirledikleri noktalara mama ve su kabı koyan öğrenciler, Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’ni ziyaret ederek kalan mamaları merkeze verdiler. Yıldırım Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından karşılanan öğrenciler, merkezi gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Amaçlarının sokak hayvanları ile ilgili farkındalık oluşturmak ve öğrencilere hayvan sevgisi aşılamak olduğunu belirten Hürriyet Anadolu Lisesi öğrencileri, proje ile yardımlaşma duygusunu geliştirerek her canlının yemek yeme ihtiyacı olduğunu hatırlatmak istediklerini belirtti.

‘CAN DOSTLARIMIZ İÇİN YOĞUN MESAİ HARCIYORUZ’

Yıldırım Belediyesi olarak bir yandan şehrin doğasını korurken diğer yandan da şehirde yaşayan canlılara sahip çıkılması gerektiğini hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Öğrencilerimize ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Sokak hayvanlarının bilincine varabilmek için öğrencilerimiz ile bu tür iş birlikleri çok önemli. Hürriyet Anadolu Lisesi öğrencilerine duyarlı projelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizlerde Yıldırım Belediyesi olarak can dostlarımız için yoğun bir mesai harcıyoruz. Sokak hayvanlarının beslenmesi için vakıflar kuran, bir kültürün temsilcileri olarak bu konuda üstümüze düşeni yapıyoruz. Onlar bize emanet biz de bu emaneti muhafaza etmekle mükellefiz. ” diye konuştu.

Öte yandan öğrencilere, sokak hayvanlarına katkılarından dolayı Yıldırım Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri ve Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Mert Vahit Arslan tarafından ‘Doğadaki tüm hayvanların en doğal hakkı olan yaşam haklarının korunmasına ve çalışmalarımıza olan değerli katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz’ yazılı bir plaket takdim edildi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık