solyanreklam
sagreklam

BAŞKAN TÜRKYILMAZ’IN DUYARLILIĞINA KASDER’DEN TEŞEKKÜR

BAŞKAN TÜRKYILMAZ’IN DUYARLILIĞINA KASDER’DEN TEŞEKKÜR

BAŞKAN TÜRKYILMAZ’IN DUYARLILIĞINA  KASDER’DEN TEŞEKKÜR
  • 22 Nisan 2015, Çarşamba 0:00

 

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı ziyaret eden Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Coşkun Özdemir, “Düşümdeki Uçurtma” adlı belgeselin Yönetmeni Gülsün Sarıoğlu, Başkan Türkyılmaz’ın engellilere gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

 

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) Bursa Şube Temsilciliği ve Mudanya Kent Konseyi Engelli Meclisi işbirliğiyle Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gösterime sunulacak olan “Düşümdeki Uçurtma” adlı belgesel film gösterimi öncesi Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı ziyaret eden Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Coşkun Özdemir, Filmin Yönetmeni Gülsün Sarıoğlu, Başkan Türkyılmaz’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

ENGELLİ FESTİVALİNE, BAŞKAN TÜRKYILMAZ’DAN DESTEK SÖZÜ

Yönetmen Gülsün Sarıoğlu, ülkemizdeki engelli çocukların ve ailelerinin bilinçlendirilmesi, eğitimi ve engelli ailelere ekonomik kazanç sağlamak amacıyla Türkiye genelinde “Engelli Festivali” düzenlemeyi amaçladıklarını, pilot bölge olarak da Mudanya’nın yer aldığı bir çalışma yürüteceklerini ve bu konuda  Mudanya Belediyesi’nin de kendilerine destek vermesini istedi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, herkesin bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, “Engelli kardeşlerimize ve ailelerine Mudanya Belediyesi olarak her zaman destek oluyoruz. KASDER öncülüğünde gerçekleştirilmesi planlanan ‘Engelli Festivali’ne seve seve destek olmaya, yapılabilecek ne varsa her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim. Çünkü, benim ilçemde doğumdan, ölüme, 7’den 77’ye herkes mutlu olsun istiyorum” dedi.

 

ÖZDEMİR: “TOPLUMLARI BİLİNÇLENDİRMELİYİZ”

Kas hastalığıyla ilgili toplumların bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan KASDER Başkanı Prof.Dr. Coşkun Özdemir, “Düşümdeki Uçurtma” adlı belgesel filminin 2,5 yılda tamamlandığını ve DMD (Duchenne Muscular Distrofi) hastalığıyla ilgili hasta erkek çocukları ve kadınların yaşam öykülerine ilişkin Türkiye’de ve dünyada bir ilk olduğunu, belgeselin Mudanya’da da gösterime sunulmasının bu açıdan önemli olduğunu ifade etti. Yönetmen Gülsün Sarıoğlu, kas hastalığına dikkat çekmek amacıyla uzun süren bir çalışmanın sonucu ortaya çıkan “Düşümdeki Uçurtma” adlı belgeselde toplumları bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirterek, “DMD, anneden sadece erkek çocuğuna geçen genetik ve ilerleyici bir kas hastalık.  Anne ve kız çocukları sadece taşıyıcılar. Hasta erkek çocuklar 10-12 yaşlarına geldiğinde yürüme yetisini kaybediyor ve yaşamlarının geri kalan kısmını tekerlekli sandalyede sürdürmek zorunda kalıyor. Ne yazık ki bu çocuklarımızın, eğer zamanında ve iyi bir bakım yapılmazsa ülkemizdeki ömürleri kısa oluyor.  Buna karşılık bu hastalar, iyi bakım yapılan bir çok Avrupa ülkesinde 35-40 yaşlarına kadar yaşamlarını sürdürebiliyorlar. Hastalığın anne tarafından erkek çocuğa gen yolu ile taşınması öncelikle anne ve aile üzerinde ağır psiko-sosyal sorunlar oluşturuyor. Bazı ailelerde birden fazla DMD tanılı hasta erkek çocuğu bulunması, böylesi ağır bir durumla iç içe yaşamak durumunda kalan ailede, gerek hasta, gerekse de diğer aile bireyleri açısından travmalarla dolu bir yaşamın kapısını aralıyor. Doğuda kadın sorunu, cinsiyet ayrımcılığı , töre ve gelenekler, bu filmi çekmemizde en büyük etken oldu” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık