solyanreklam
sagreklam

BAŞKAN TUNA, SU TAŞKINLARINA KARŞI YENİ ÖNLEMLERİ AÇIKLADI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, yoğun yağışla birlikte Başkent'te yaşanan su taşkınlarının önüne geçmek için ASKİ ile birlikte hazırlanan önemli bir projeyi, düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

BAŞKAN TUNA, SU TAŞKINLARINA KARŞI YENİ ÖNLEMLERİ AÇIKLADI
  • 13 Ağustos 2018, Pazartesi 0:00

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DOÇ. DR. MUSTAFA TUNA, ANKARA’DA İLK ETAPTA 15 NOKTADA SU TAŞKINLARINI ÖNLEMEK AMACIYLA ATIK SU VE YAĞMUR SUYU KANALI ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAĞINI SÖYLEDİ

-ARALARINDA AKAY KAVŞAĞI, GAR KAVŞAĞI, MAMAK BOĞAZİÇİ  MAHALLESİ İLE EDOK VE KARA KUVVETLERİ’NİN DE YER ALDIĞI KRİTİK NOKTALARDA KANAL ÇALIŞMALARI, 15 AĞUSTOS’TA BAŞLAYACAK VE BAYRAMDA DA DEVAM EDECEK

-EKİPLERİN İZİN KULLANMADAN 32 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDAKİ ATIK SU VE YAĞMUR SUYU KANALI YAPIMI İÇİN 7/24 SAAT ESASINA DAYALI ÇALIŞACAĞINI BELİRTEN BAŞKAN TUNA:

“BÜTÜN KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ. BAŞKENTİMİZİN MODERN VE SAĞLIKLI BİR ALT YAPIYA KAVUŞMASI İÇİN AĞIR BİR AMELİYAT GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

“BAYRAM TATİLİ NEDENİYLE BAŞKENT TRAFİĞİNİN DAHA DA AZALACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDEN ÇALIŞMALARIMIZ BAYRAM’DA DA DEVAM EDECEK”

“VATANDAŞLARIMIZA ŞİMDİDEN VERECEĞİMİZ RAHATSIZLIKTAN DOLAYI ÖZÜR DİLİYORUZ AMA SU BASKINLARINI ÖNLEMEK İÇİN BUNU YAPMAK ZORUNDAYIZ”

“ANKARA ÇAYI, HATİP ÇAYI VE ÇUBUK ÇAYI’NA ATIK SU BAĞLANTILARINI KALDIRACAĞIZ. BÖYLELİKLE KİRLİLİK ORTADAN KALKACAK”

         Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, yoğun yağışla birlikte Başkent’te yaşanan su taşkınlarının önüne geçmek için ASKİ ile birlikte hazırlanan önemli bir projeyi, düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

         Ankara’da bazı kritik noktalarda meydana gelen su taşkınlarını ve baskınlarını önlemeye yönelik atık su ve yağmur suyu kanalı yapım işi ihalesinin tamamlandığını açıklayan Başkan Tuna, ilk etapta 15 noktada çalışmaları başlatacaklarını söyledi.

İLK KAZMA 15 AĞUSTOS’TA VURULACAK

        Toplam 32 kilometre uzunluğunda atık su ve yağmur suyu kanal yenileme çalışmalarına, 15 Ağustos’ta başlanacağını belirten Başkan Tuna, çalışmaların ara vermeden Kurban Bayramı’nda da devam edeceğini ifade etti.

        Bayram tatili nedeniyle trafiğin azalacağını düşündüklerini vurgulayan Başkan Tuna, çalışmaların yapılacağı yerler hakkında şu bilgileri paylaştı:

- Akay Alt Geçidi ve Kızılay Bağlantısı Atık Su Hattı ve Yağmur Suyu Kanalı,

- EDOK ve Kara Kuvvetleri Önü Atık Su Hattı ve Yağmur Suyu Kanalı,

- Eskişehir Yolu AFAD-Diyanet Önü Yağmur Suyu Kanalı,

- Altınsoy Caddesi ve Alt Geçidi Atık Su Hattı ve Yağmur Suyu Kanalı,

- Gar Kavşağı-ARENA Spor Sarayı Atık Su Hattı,

- Talatpaşa Bulvarı Ankara Çayı Bağlantısı Atık Su Hattı,

- Boğaziçi Mahallesi Neşet Ertaş Caddesi Atık Su Hattı ve Yağmur Suyu Kanalı,

- Samsun Yolu-Hatip Çayı Bağlantısı Atık Su Hattı ve Yağmur Suyu Kanalı,

- Mamak Caddesi Belediye Önü Atık Su Hattı ve Yağmur Suyu Kanalı,

- OSTİM Elektrokent Kavşağı Yağmur Suyu Kanalı ve Atık Su Hattı,

- İvedik Organize Sanayi Bölgesi Atık Su Hattı ve Yağmur Suyu Kanalı,

- Kuzey Yıldızı Mahallesi Yağmur Suyu Kanalı,

- Devlet Mahallesi Eryaman Alt Geçidi Yağmur Suyu Kanalı,

- Gümüşköy Alt Geçidi Yağmur Suyu Kanalı,

- Protokol Yolu Geçişi Atık Su Hattı ve Yağmur Suyu Kanalı

EKİPLER 7/24 SAAT ESASINA GÖRE ÇALIŞACAK

         Öncelik sıralamasına göre projelendirdikleri altı yapı çalışmalarında 15 kritik noktanın tamamlanmasının ardından diğer noktalarda da alt yapı yenileme çalışmalarının devam edeceğini belirten Başkan Tuna, izinleri iptal edilen ekiplerin 7 gün 24 saat esasına göre çalışacağını açıkladı.

          Alt yapı çalışmalarında ilgili kuruluşlarla işbirliği içinde olacaklarına dikkati çeken Başkan Tuna, şöyle konuştu:

“Çalışmalar yapılırken yollar kısmi olarak trafiğe kapatılacak. Özellikle Kurban Bayramı’nda uzun bir tatil nedeniyle Başkent’te trafiğin biraz daha rahatlayacağını düşünüyoruz. Bu nedenle bayramda da devam edecek olan bu çalışmaları yaparken bütün kurumlarla da işbirliği içinde olacağız. Şimdiden tüm vatandaşlarımızdan vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz.”

“AĞIR BİR AMELİYAT GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

          Ankara’yı daha modern ve sağlıklı bir alt yapıya kavuşturmayı amaçladıklarını vurgulayan Başkan Tuna, su baskınlarını önlemek için projeyi bir an önce hayata geçirmek zorunda olduklarına dikkat çekti ve şu mesajları verdi:

“Bu artık olmazsa olmaz bir durum. Bunun artık ilaçla tedavisi mümkün değil, ameliyat gerekiyor. Ağır bir ameliyat gerçekleştireceğiz. Ciddi bir çalışma ve gerçekten zor bir ameliyat. Biz de bu ağır ameliyatı gerçekleştirip, inşallah Başkentimizi sağlıklı bir alt yapıya kavuşturacağız.”

“ANKARA ÇAYI’NDAKİ KİRLİLİĞİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ”

          Başkan Tuna, son dönemde artan kirlilik ve koku nedeniyle vatandaşlardan ASKİ’ye gelen şikayetler nedeniyle önemli bir karar daha aldıklarını açıkladı.

         Ankara Çayı başta olmak üzere Hatip Çayı ve Çubuk Çayı’na bundan sonra atık su bağlantılarını kaldıracaklarını ifade eden Başkan Tuna, “Böylece bu çaylarımızdaki atık sudan kaynaklı kirlilik de ortadan kalmış olacak” dedi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık