solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz, ''Katı Atık Aktarma İstasyonları Şehri Rahat Ettirecek''

Başkan Kocamaz, ''Katı Atık Aktarma İstasyonları Şehri Rahat Ettirecek''

Başkan Kocamaz, ''Katı Atık Aktarma İstasyonları Şehri Rahat Ettirecek''
  • 17 Kasım 2017, Cuma 0:00

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen toplantda, idare tekliflerine ait 49, komisyon raporlarna ait 17 ve gündem d 5 olmak üzere toplam 71 madde görüüldü.

“Çöp kokmaya balamadan tanacak”

Maddelerin oylanmasnn ardndan dilek ve temenniler bölümünde Toroslar’da bulunan Kat Atk Aktarma stasyonunun yerleim birimlerine yaknl konusunda gelen eletirilere cevap veren Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Deerli arkadalar bu çöp bir ekilde tanacak. Bunun dnda tek bir çözümü var, çöp üretmemek. Anamur’da her ey hazr, kayna, projesi ve ÇED raporlar hazr bir tesisin yaplmas engellendi. Oysa hibe fonundan paras da hazrd. Biz bu çöpleri ne yapacaz? Çöpü biz üretmiyoruz. Toroslar’n çöpü nereden geliyor? Ben bir hazrlk yaptrdm. Bir sunum yapsnlar görün. Bunu ajite etmenin kimseye faydas olmaz. Bu çöp mutlaka tanacak. Halk galeyana getirerek, engellemeyi istemek akla ne kadar uygun? stanbul’un içerisinde yüzlerce var. Tarsus’ta ehrin içerisinde yllardr var. Bu bir aktarma istasyonu. Çöpü oraya dökmüyoruz” dedi.

Kat Atk Aktarma stasyonlarnn bulunduu noktada koku yaratacana dair söylemlerin gerçei yanstmadn söyleyen Bakan Kocamaz, “Tarsus’ta konutlarn arasnda çöp deposu var. Gidin bakn, herhangi bir koku var m? Ben orada koku olmasna müsaade etmem. Toroslar lçesi’nde bulunan aktarma istasyonu ehir Hastanesi’ne yakn deil. Gerekirse gidelim beraber ölçelim. Örnein Tarsus’takinin bitiiinde okul var. Çöpler aktarma istasyonunda kalmayacak, annda tanacak. Gerekirse kokuyu gidermek için yöntemlerimiz var. Çöp boalacak ve annda gidecek. Çöp kokmaya balamadan tanacak. Konteynerde ne kadar koku oluuyorsa, istasyonda da ancak o kadar kokar, daha fazla kokmaz. Bu aktarma istasyonlar sayesinde ehir rahat edecek” eklinde konutu.

stasyonlar zaman ve enerji tasarrufu salyor

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Bakan Bülent Halisdemir, Kat Atk Aktarma stasyonlar hakknda ksa bilgiler vererek, bir sunum gerçekletirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Bakan Halisdemir, sunumda Kat Atk Aktarma stasyonlarnn ne olduunu açklayarak, Mersin’e salad kazanc anlatt. Örnek Kat Atk Aktarma stasyonlarnn görsellerini meclis üyelerine sunan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Bakan Halisdemir, istasyonlarda maliyet verimine önem verildiini vurgulad.

stasyonlarn var olan bo alanlara deil, mesafelere göre hesaplanarak ina edildiini belirten Halisdemir, aktarma faaliyetinin nasl gerçekletirildiini de meclis üyelerine aktard. Çöp suyu kullanm ile biyogazdan enerji üretimi salandklarn ifade eden Halisdemir, dört merkez ilçede bulunan Kat Atk Aktarma stasyonlar sayesinde çöp kamyonlarnn günlük kulland yakttan yaklak 2.731.995.60 TL gelir art salandnn altn çizdi.

Son olarak Halisdemir, sunumda Mersin’de 3 adet Düzenli Depolama Tesisi ile 48 adet Düzensiz (Vahi) Çöp Döküm Sahasnn bulunduunu söyleyerek, kurulacak olan aktarma istasyonlar sayesinde kentin düzensiz çöp döküm sahalarndan kurtulacan belirtti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık