solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz: “Ana Vatan Kıbrıs’tan Hiçbir Şekilde Vazgeçemez”

Başkan Kocamaz: “Ana Vatan Kıbrıs’tan Hiçbir Şekilde Vazgeçemez”

Başkan Kocamaz: “Ana Vatan Kıbrıs’tan Hiçbir Şekilde Vazgeçemez”
  • 19 Temmuz 2018, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Kbrs Bar Harekat’nn 44. yl dönümü dolaysyla Kbrs ehitleri’nin aileleri, gaziler ve gazi aileleri onuruna öle yemei düzenledi.

Kbrs Türk halkn özgürlüe kavuturan 20 Temmuz 1974'te gerçekletirilen harekâtn yl dönümünde ehitler, ehit aileleri, gazi ve gazi aileleri onuruna yemek düzenleyen Bakan Kocamaz, Kbrs Bar Harekât’nn hatralarnn yaatlmas, gelecek nesiller açsndan çok önemlidir. Ana vatan,  Kbrs’tan hiçbir ekilde vazgeçemezdedi.

Düzenlenen yemee Bakan Kocamaz’n yan sra Mersin Valisi Ali hsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Mersin Merkez Komutan Deniz Piyade Albay Erdal Altay, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutan Vekili Bnb. Ertunç Tekipek, Mersin l Jandarma Komutan Jandarma Kdemli Albay Y. Ziyaeddin Cavlak, Mersin l Emniyet Müdürü Mehmet ahne, Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyeti Mersin Bakonsolosu Ayen Volkan nanrolu, ehit aileleri ve gazi derneklerinin temsilcileri ile gaziler ve ehit aileleri katld.

Yemek öncesi Kbrs Bar Harekat’nda ehit olanlar ve tüm ehitlerin ruhu için Kuran- Kerim tilaveti gerçekletirilerek, dualar okundu.

“Türk halk hiçbir zaman hürriyetinden taviz vermedi, vermeyecek”

Kbrs Bar Harekat’nn 44. yl dönümü dolaysyla düzenlenen yemekte konuan Bakan Kocamaz, Bar Harekat’na katlan ehitlerin aileleri ve gazilerle birlikte ayn havay solumaktan duyduu onuru dile getirerek,  “Türk milleti tarih boyunca maalesef her zaman deiik ekilde saldrlara maruz kalm ve çok çile çekmi ama damarlarnda tad asil kann gerei olarak hürriyetinden hiçbir zaman da taviz vermemitir. 44 yl önce yaanan Bar Harekât Kbrs’ta yaayan soydalarmzn olduu kadar Türkiye Cumhuriyetimiz açsnda da çok önemlidir” dedi.

“Anavatan, Kbrs’tan hiçbir ekilde vazgeçemez”

Türk milletinin üzerine oynanan oyunlarn farknda olarak, uyank olmak mecburiyetinde olduunu sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz, “Özellikle geçmii yâd ederek, yaanan hadiseleri hatrlayarak, ahadete yürüyen bütün ehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlklarn bizden sonraki nesillere anlatarak gelecee yön vermek mecburiyetindeyiz. Onun için Kbrs Bar Harekât’nn hatralarnn yaatlmas gelecek nesiller açsndan çok önemlidir. Anavatan Kbrs’tan hiçbir ekilde vazgeçemez. Kbrs ta Türkiye ile yol yürümek mecburiyetindedir. Emin admlarla birliimizi daha da pekitirerek, dayanma içerisinde, gelecee yürümeliyiz. Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmas yolunda bir balangç olan Kbrs Bar Harekat’nn yl dönümünü kutluyorum. Allah bir daha soydalarmza geçmite çektikleri aclar çektirmesin” eklinde konutu.

Vali Su, “Kbrs halk özgür olarak yaamna devam edecek”

Kbrs Bar Harekât’nn 44’üncü yl dönümünü tebrik ederek konumasna balayan Mersin Valisi Ali hsan Su ise “Kbrs ve Türk halk bundan 44 yl önce büyük bir iddete maruz kalmtr. Yurtlarndan sürülmek istenmi ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak garantörlük hakkmz kullanarak, 1974 Temmuz’unda Kbrs Bar Harekât gerçekletirdik. Kbrs Türk halk özgürlüüne kavutu. Bundan sonra da Kbrs halk özgür olarak yaamna devam edecek. Bizler de buradan Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyeti ile karlkl birliimiz, beraberliimiz, kardeliimiz yine ayn kararllkta devam edecektir” diye belirtti.

nanrolu, “Bizler bugün hayatta kalmsak, bunu mücahitlerimize borçluyuz”

Kbrs Bar Harekat’nn tarihinden bahseden KKTC Mersin Bakonsolosu Ayen Volkan nanrolu ise, “20 Temmuz Bar ve Özgürlük Bayram’nn 44’üncü yl dönümü kutlama programnda siz deerli konuklar ile bir araya gelmekten son derece mutluluk ve gurur duymaktaym. Bizler bugün hayatta kalmsak, bunu mücahitlerimize ve Kbrs gazilerimize borçluyuz. Kbrs Türk halk bugün kendi bamsz devletinde, bamsz olarak özgürce yaamaktadr. Anavatan Türkiye’ye teekkürlerimi sunarm” ifadelerini kulland.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık