solyanreklam
sagreklam

Başkan Hazinedar ile Peter Smolka Bisikletle Beşiktaş'ı Tur...

Başkan Hazinedar Almanya’nın Erlangen şehrinden bisikletle gelen Peter Smolka’yı Beşiktaş’...

Başkan Hazinedar ile Peter Smolka Bisikletle Beşiktaş'ı Tur...
  • 31 Temmuz 2018, Salı 0:49

Kardeş Şehir Erlangen’den 4 yıl önce yola çıkan mektup, 77.000 km sonra Beşiktaş’ta!

Dört yıl önce Almanya’dan yola çıkan Alman bisikletsever Peter Smolka, 52 ülke gezip, 77.000 km yol katettikten sonra Beşiktaş’a ulaştı. Bisiklet tutkunu Smolka, Erlangen Belediye Başkanı Florian Janik’ten, Beşiktaş Belediye Başkanı Av.Murat Hazinedar’a getirdiği mektubu da takdim etti.

Beşiktaş Belediyesi'nin kardeş şehirlerinden biri olan Almanya’nın Erlangen şehrinden 28 Mart 2013 tarihinde bisiklet ile yola çıkan Peter Smolka, 4 yıl süren yolculuğun ardından Beşiktaş’a geldi. Beşiktaş Belediyesi Zabıta Ekipleri eşliğinde alınan güvenlik tedbirleriyle, 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü’nden bisikletle geçen Smolka, 2 kıta arasında geçişin heyecanını yaşadı. Peter Smolka, Beşiktaş’taki bisiklet sürüşünü ise Başkan Hazinedar ile birlikte yaptı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ı makamında ziyaret eden Peter Smolka, Erlangen Belediye Başkanı Florian Janik’ten, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a getirdiği mektubu verdi. Başkan Hazinedar da Erlangen Belediye Başkanı Florian Janik’e, yazdığı mektubu kendisine iletmek üzere Peter Smolka’ya verdi.

Türkiye’de bisiklet kullanmanın çok rahat ve keyifli olduğunu belirten Peter Smolka, “Yollar oldukça geniş, özellikle bisiklet için yapılan yollarda çok rahat ettim. Yine emniyet şeridi de geniş olduğu için bisiklet sürerken hiç sıkıntı yaşamadım” dedi.

Ziyaretin ardından Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Peter Smolka ile birlikte Beşiktaş’ta mini bir bisiklet turuna çıktı. Hazinedar ve Smolka, Çırağan'dan Ortaköy Meydanı'na kadar birlikte bisiklet sürdü. Smolka, Erlangen’in dünyadaki tüm kardeş şehirlerini ziyaret ettikten sonra toplamda 85.000 km yol kat ederek, 2017 yılının sonbaharında tekrar Erlangen’de olmayı planlıyor. Smolka, bu süre içerisinde ise toplam 65 ülkeyi ziyaret etmiş olacak.

Peter Smolka’nın 4 yıl önce yola çıktığını belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Afrika’dan Amerika’ya, dünyayı gezerek Beşiktaş'a geldi. 4 yıl önce bugün bu seyehate başlamış. Kendisi Almanya’nın güneyindeki Erlangen şehrindendir. Erlangen bizim kardeş şehrimiz. Kendisi 4 yıl önce Beşiktaş Belediye Başkanı'na yazılmış bir mektubu getirdi. Birlikte küçük bir tura çıktık. Bisiklete bindik. Yaptığı için çok önemli. 4 sene bisikleti ile bütün dünyayı gezmesi ve bunları dergilerde, internet ve bloglarda paylaşması çok öğretici oluyor. Benim de belediye başkanlığından sonra bisikletle değil ama tekne ile tura çıkma hayalim var. Ama bisikletle gerçekten daha maceralı oluyor. Kendisi çok güzel bir 4 yıl geçirmiş. Farklı insanların hayatımıza kattıkları bizi böyle zenginleştiriyor. Bugün kendisi ile beraberdik. Mektubumuzu da kendisine verdik. Belediye başkanına bizim mesajlarımızı elden iletecek. Kendisini bu güzel yolculuk için tebrik ediyorum” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık