solyanreklam
sagreklam

BAŞKAN HAYRİ TÜRKYILMAZ,“KUMYAKA’NIN KADERİNİ KUMYAKALILAR BELİRLEYECEK”

BAŞKAN HAYRİ TÜRKYILMAZ,“KUMYAKA’NIN KADERİNİ KUMYAKALILAR BELİRLEYECEK”

BAŞKAN HAYRİ TÜRKYILMAZ,“KUMYAKA’NIN KADERİNİ KUMYAKALILAR BELİRLEYECEK”
  • 29 Nisan 2017, Cumartesi 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın “Mudanya’nın Anayasası” olarak nitelendirdiği 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı bilgilendirme toplantıları Kumyaka Mahallesi’nde vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın “Mudanya’nın Anayasası” olarak nitelendirdiği 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmaları vatandaşların katılımıyla şeffaf ve ortak akılla gerçekleştiriliyor. İlki Göynüklü ve Altıntaş Mahallelerinde düzenlenen proje demokrasisinin nadir örneklerinden olan ortak çalışmalar Kumyaka Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Mahalle halkının yoğun olarak katılım sağladığı bilgilendirme toplantısına Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Akın Poroy, Erkan Altıntaş, Hakan Karademir, Metin Şen ve Sevinç Şenşekerci’nin yanı sıra CHP İlçe Başkanı Ergül Batman, Mahalle Muhtarı Ramiz Batmaz katılım gösterdi.
“ALACAĞIMIZ KARARLAR ORTAK OLACAK”
Seçimlerden önce Mudanya’yı birlikte yönetmek ve sorunları hep birlikte çözmek için söz verdiklerini hatırlatarak sözlerine başlayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,  “Halkımızdan hiçbir konuyu saklamıyoruz ve sizlerin de desteğini, fikirlerini ve önerilerini alarak bu imar planlarımızı gerçekleştireceğiz” dedi. Kimsenin mağdur edilmeyeceği bir çalışmayla Kumyaka Mahallesini geleceğe taşımak istediklerine de vurgu yapan Türkyılmaz, “Alacağımız kararlar ile memnuniyetlerin en üst seviyede olmasını sağlayacağız. Bu bağlamda da nasıl bir yol izleyeceğimize birlikte karar vereceğiz” dedi.
“KUMYAKA’NIN KADERİNİ KUMYAKALILAR BELİRLEYECEK”
Kimseden bir şey gizlemediklerinin altını çizen Türkyılmaz, “Mudanya’mızın cazibesi artık artıyor. Bu artışı kontrol altına almak zorundayız. Eğer bu çalışmaları zamanında yapmazsak, doğamız da, tarihimiz de, geleceğimiz de elimizden gidecek” dedi. Çok önemli bir çalışmayı gerçekleştirdiklerini belirten Türkyılmaz, “Kumyaka’nın kaderini Kumyakalılar belirleyecek. Amacımız kimseyi mağdur etmek değil. Sağlam temeller üzerine kuralım, kurulu olanı da koruyarak geliştirelim” dedi.
“YAPILARI KORUMAK İSTİYORUZ”
Kumyaka Mahallesi’nin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı’nın olmadığını belirten, ancak Tirilye Belediyesi tarafından imar planı çalışmalarının başlatıldığına dikkat çeken Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karademir, “Ancak bu planlar yarım kalmış. İmar planı olmaması bölgedeki yapılaşma açısından önemli bir eksiklik olarak duruyor” dedi.  Yeni yapılacak imar planlarında kıyı kenar çizgisi kanununa uymak zorunda olduklarını da belirten Karademir, “Kıyı kanunun bir koruma kanunu olduğu için ilk 50 metre yeşil alan, ikinci 50 metrede günübirlik tesis alanı dışında hiçbir şey yapma şansımız yok. Yasa bunu engellemiş durumdadır” ifadelerini kullandı. Kıyı kanunundaki bu madde ile kendi görüşlerinin uyuşmadığının altını çizen Karademir, mevcut yapıları koruyarak bir plan çalışması gerçekleştirmek istediklerini vurguladı.
Gerçekleşen toplantıda mahalle halkının soruları ve merak ettikleri cevap bulurken, Kumyakalıların talep ve isteklerine göre plan çalışmaları gerçekleştirilecek. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık