solyanreklam
sagreklam

BAŞKAN HAYRİ TÜRKYILMAZ, 1 YILINI ANLATTI

BAŞKAN HAYRİ TÜRKYILMAZ, 1 YILINI ANLATTI

BAŞKAN HAYRİ TÜRKYILMAZ, 1 YILINI ANLATTI
  • 14 Nisan 2015, Salı 0:00

BAŞKAN HAYRİ TÜRKYILMAZ, 1 YILINI ANLATTI

BAŞKAN TÜRKYILMAZ: “30 YILDA YAPILMAYANI, 1 YILDA YAPTIK!”

BARIŞIN VE KARDEŞLİĞİN BAŞKENTİ MUDANYA, DÜNYA MARKASI OLACAK!

                                                         

 

Mudanya Belediye Başkanlığı görevinde 1 yılını dolduran Başkan Hayri Türkyılmaz,  düzenlediği yıllık değerlendirme toplantısında, Mudanya’yı dünya kenti yapmak amacıyla gerçekleştirilecek projeleri kamuoyuyla paylaştı.

 

Mudanya Sosyal Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, göreve geldiği 1 yıllık sürede gerçekleştirdiği projeleri anlattı. Toplantıya Mudanya Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Başkan Türkyılmaz, seçim döneminde söz verdiği tüm projeleri tek tek yerine getirmenin haklı gururunu yaşadığını ifade etti. “Güler yüzümüz ve yüreğimizdeki Mudanya aşkıyla çalışıyoruz” diyen Türkyılmaz, Mudanyalıların huzurlu ve mutlu bir ilçede yaşamalarını sağlamak amacıyla tüm projelerde önceliklerinin insan olduğunu vurguladı.

 

“30 YILDA YAPILMAYANI, 1 YILDA YAPTIK!”

Tarih, kültür, eğitim, turizm ve tarım ile Barışın ve Kardeşliğin Başkenti olan Mudanya’da, 30 yılda yapılmayanı 1 yılda gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Türkyılmaz, “Bir yılda çok önemli projelere imza attık. Çünkü biz, Mudanya aşkıyla çalışıyoruz. 30 yılda yapılmayanı 1 yılda yaptık. Yıllarca unutulmuş, unutturulmuş Mudanya Mütarekesi’ni dünya sahnesine taşıdık. 2015’de çok daha güzel bir kutlama organize etmek için çalışıyoruz. Bir yandan 2014 yılında geçmiş dönemden devraldığımız 30 milyon TL’lik borcumuzu bir yılda 18 milyon TL’ye düşürürken, bir yandan da çalışmalarımızı sıklaştırdık. Asfalt çalışmalarımızla yaklaşık 3 bin ton asfalt kullanarak yeni yol açtık ve 7 bin 800 metrekare parke taşı döşedik, 2 bin 200 metrekare parke, yol ve tretuvar çalışması gerçekleştirdik. Tüm köylerimizin arazi yollarını açtık ve düzenledik. Köyden mahalleye dönüşen köylerimizin ve mahallelerimizdeki tüm camiileri düzenli olarak temizliyoruz. 2014 yılında 4 adet  yeni park yaptık ve park sayımızı 71'e çıkardık. 2015 hedefimiz, 150 park ve aynı zamanda sokaklarımızda kuş seslerinin yankılanması için de bütün ağaçları kuşların rahatlıkla yuva yapacağı kuş evleriyle donatacağız” dedi. Seçim dönemi vaatlerinden olan ve “Mudanya’da Kimse Yatağa Aç Girmeyecek” sloganını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını  vurgulayan Başkan Türkyılmaz, Zeytin Dalı ve Uğur Böceği projelerini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

 

“ZEYTİNDALI VE UĞUR BÖCEĞİ PROJELERİ”

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ihtiyaç sahibi vatandaşların tüm ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Zeytindalı ve Uğurböceği projelerinin  hayata geçirildiğini vurgulayarak, “Kimse kimsesiz kalmayacak, çünkü onların Mudanya Belediyesi var. Seçim döneminde söz vermiştik; Mudanya’da yaşlısından gencine, çocuğundan engellisine, kimse yatağa aç girmeyecek ve kimse kimsesiz kalmayacak. Bu projelerimizi hayata geçirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Zeytindalı ve Uğurböceği Projeleri’mizle, yaşlı, genç, engelli ve diğer tüm vatandaşlarımıza yardım elimizi uzatıyoruz. Mudanya’mızdaki tüm mahallelerde evlere tek tek girerek, vatandaşlarımızın ihtiyaçları tespit ediliyor. Proje kapsamında 1 doktor, 2 hemşire, 1 ebe, 2 hasta bakıcı ve diğer yardımcı personelimizin yanı sıra,  toplam 8 adet mobil aracımızla hizmet veriyoruz” diye konuştu. Başkan Türkyılmaz, kapsamı ve hizmet alanı açısından Zeytindalı ve Uğurböceği projelerinin Türkiye’de bir ilk olacağını vurgulayarak, “Bu projeler sayesinde kimse kimsesiz kalmayacak. Projede mahalle muhtarları, sivil toplum örgütleri, Kent Konseyi Mahalle temsilcileri ve tüm vatandaşlarımıza önemli görevler düşüyor. Projede görev alan yardımcı personelimiz de,  güler yüzü ve şefkatli yaklaşımıyla ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize bakım hizmeti verecek. Mudanya'lıların mutlu ve huzurlu olması için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

 

“OKULLARA YARDIMCI PERSONEL”

Başkan Hayri Türkyılmaz, söz verilen tüm projeleri tek tek yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, okullarda temizlik hizmetinin daha iyi koşullarda verilebilmesi amacıyla gerçekleştirilen projeyle, toplam 28 yardımcı personelin belirlenen okullarda görevlendirildiğini, 3 yıl boyunca okullardaki temizlik hizmetinin bu personel tarafından verileceğini vurguladı. Başkan Türkyılmaz, “Seçim döneminde söz vermiştik ve bu sözümüzü yerine getirmiş olduk. Okullarda yardımcı personel istihdamı projemizle, çocuklarımızın daha temiz, daha güvenli ve daha düzenli eğitim görmesini sağlamış olacağız. İhalesi yapılarak hayata geçirdiğimiz proje kapsamında, 2’si engelli kadrosu olmak üzere toplam 28 yardımcı personel, yarından itibaren okullardaki görevlerine başladı. Bu proje sayesinde hem Mudanyalı hemşehrilerimize istihdam, hem de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha sağlıklı koşullarda eğitim görmelerini sağlamış olduk” dedi.

 

 

“BARIŞIN ZİRVESİ MUDANYA’DA YAPILACAK”

Başkan Hayri Türkyılmaz, Mudanya Mütarekesi’ni dünya sahnesine taşıyacaklarını vurgulayarak, “Ekonominin zirvesi Davos’ta yapılıyor, Barışın Zirvesi de Mudanya’da yapılacak. Çünkü Mudanya Barışın ve Kardeşliğin başkenti. 2015’de çok daha güzel bir kutlama organize etmek için çalışıyoruz. Mudanya’nın adını tüm dünyaya duyuracağız” diye konuştu. Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’nın adını tüm dünyaya duyuracaklarını belirten Başkan Türkyılmaz, “Mudanya Mütarekesi’nin 93. Yıldönümü kutlama etkinliklerini bu yıl tüm dünyaya duyuracağız. Kurtuluş Savaşı sonrasında Mudanya’mızda imzalanan Barış Antlaşması'nın önemini her yıl düzenlediğimiz kutlama etkinlikleriyle bir kez daha vurguluyoruz. Bu yıl çok farklı ve çok kapsamlı bir etkinlik gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Mütarekeye imza atan İngiltere, Fransa, İtalya ve Yunanistan’dan üst düzey temsilcilerin yanı sıra ‘Barışın Zirvesi’ için de tüm ülkelerden temsilcileri davet ediyoruz. Bu kapsamda ilk olarak ABD’nin İstanbul Konsolosluğunu ziyaret ettik. Bu yıl çok sayıda katılımcıyla gerçekleştirmeyi amaçladığımız Mütareke etkinliklerini, Türkiye’nin yanı sıra dünya basınında da büyük yer bulacağına inanıyorum” dedi.    

 

“MUDANYA’NIN CAZİBESİ DAHA DA ARTACAK!”

Başkan Hayri Türkyılmaz, hayata geçirilecek projelerle Mudanya’nın cazibesinin daha da artacağına dikkati çekerek, “Mudanya’daki tarihi değerler ve bütün yapıların restorasyonu etap etap yapılarak, özgün haline kavuşturulacak ve birkaç yıl sonra Mudanya’yı kimse tanıyamayacak. Yani Mudanya’nın cazibesi daha da artacak, emlak değerleri artacak, yaşam standardı artacak. Mudanya’yı kimse tanıyamayacak. Eksilecek olan 2 şey var; birisi işsizlik, birisi de yoksulluk. Bu proje sayesinde bunlar da Mudanya’da tarihe kavuşmuş olacak” dedi.    

 

“HALKIN MALI, HALKIN OLACAK!”

Geçmiş dönem belediye yönetimlerini de eleştiren Başkan Türkyılmaz, “Yönetime geldiğimiz günden bu yana kaybedenler öylesine şeyler kaybetmişler ki, tüyü bitmemiş yetimin hakkını hiç acımadan, Mudanya’mızın en güzel yerlerini yandaşlarına, işbirlikçilerine peşkeş çekmişler. Ve geldiğimiz günden beri söylediğimiz gibi, halkın malı halkın olacak dedik ve adım adım bu söylediklerimizi gerçekleştirdik. Hiçbir şey beni dürüst belediyecilik anlayışımdan, Mudanyalılara hizmet aşkımdan yıldıramaz. Çünkü 30 Mart’ta Mudanya’da bir güneş doğdu ve bu güneş, temiz, dürüst ve ahlaklı belediyeciliğin nasıl yapılacağını göstermek için, Mudanya’da demokrasinin, özgürlüğün ve barışın nasıl coşkuyla yaşandığını göstermek için, o güneş hiç batmayacak. Hiç kimse bu güneşin batması için çaba sarf etmesin, el uzatmasın. Karşısında beni bulurlar. Mudanyalı hemşerilerimle onlara gereken dersi har zaman veririz” dedi.

 

TEKEL PARKI DÜZENLENİYOR!

Başkan Hayri Türkyılmaz, eski tekel parkının bulunduğu ağaçlarla kaplı alanı, Mudanyalıların nefes alabileceği bir park olarak düzenlemek amacıyla başlatılan çalışmaların, yaz aylarına kadar tamamlanıp, hizmete sunulacağını söyledi. Türkyılmaz, “Göreve geldiğimizde ilk işimiz, işgal edilen yerleri yeniden Mudanyalıların hizmetine sunmak oldu. Bunlardan biri de, eski Tekel Parkı’nın olduğu alandı. Burada çok güzel bir proje oluşturduk. Proje kapsamında bu alanda havuzlar, ahşap oturma gurupları ve çocuklar için oyun alanları yer alacak. Proje tamamlandığında, Mudanyalıların nefes alacağı, oturup dinlenebileceği, çocuklarımızın oyun oynayacağı bu güzel parkı ilçemize kazandırmış olacağız” dedi.

 

“YILDIZTEPE İMAJ PROJELERİMİZDEN BİRİ OLACAK”

Mudanya’nın imaj projelerinden biri olacak olan Yıldıztepe Projesi’nin temelini 2016’da atmayı planladıklarını belirten Başkan Türkyılmaz, “Uludağ Üniversitemizden 3 hocamızın üzerinde çalıştığı Yıldıztepe Projemiz, imaj projelerimizden biri olacak. Hocalarımızın katkılarıyla 3 ayrı fikir ortaya koyularak ve en ideal duruma getirilerek gerçekleştireceğimiz Yıldıztepe Projemizin temelini 2016’da atmayı planlıyoruz. Orada yapılacak olan bina otantik görünümlü ve Mudanya’nın tarihi ve kültürünü yansıtacak özellikte olacak. Proje kapsamında en az 3 adet sinema salonu, kongre ve kültür merkezi, sergi salonları, seyir terasları ve Mudanyalıların nefes alacağı alanlar oluşturacağız” diye konuştu.  

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık