solyanreklam
sagreklam

BARIŞ VE MUDANYA İÇİN “MANŞ DENİZİ”Nİ YÜZEREK GEÇECEKLER

BARIŞ VE MUDANYA İÇİN “MANŞ DENİZİ”Nİ YÜZEREK GEÇECEKLER

BARIŞ VE MUDANYA İÇİN “MANŞ DENİZİ”Nİ YÜZEREK GEÇECEKLER
  • 19 Ağustos 2017, Cumartesi 0:00

Mudanya Belediyesi’nin sponsorluğunda milli ve master yüzücüler Ayşin Oya Bekbay, Faruk İlgüy, Erman Ağırbaşlı ve Oğuz Çam, Dursun Saru’nun antrenörlüğünde 28 Ağustos – 4 Eylül tarihileri arasında Manş Denizini yüzerek geçecekler.

Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya Belediyesi dünya çapında bir etkinliğe daha imza atıyor. Geçtiğimiz yıllarda “Dünya Barış Rekoru”nu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Mudanya Belediyesi, barış ve kardeşlik adına yeni bir etkinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor. Milli ve master yüzücüler Ayşin Oya Bekbay, Faruk İlgüy, Erman Ağırbaşlı ile Oğuz Çam, Dursun Saru’nun eğitmenliğinde, İngiltere’nin Dover kentinden başlayarak Fransa kıyılarına varıp, tekrar İngiltere’ye dönüş yapacaklar. Etkinliği 24 -36 saat gibi bir sürede tamamlamayı hedefleyen yüzücüler, İngiltere’den Fransa’ya yüzüp geri dönen ilk Türk takımı olmayı da hedefliyorlar.
“ZAFERLER VE KULAÇLAR BARIŞ İÇİN OLSUN”
Gerçekleşecek etkinlik öncesinde basın bilgilendirme toplantısında konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’mızı tanıtmak, barışa ve kardeşliğe katkı vermek adına yüzücülerimiz attıkları her kulaçta bu duygularla beraber bizlerin o güzel düşüncelerini tüm dünyaya duyurmaya çalışacaklar” dedi. Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’nın tüm dünyanın gündeminde olacağının da altını çizen Türkyılmaz, “Bu barış dolu kulaçların başarılı olması bizler ve ülkemiz için çok önemlidir. Sevgi ve saygıyı, insanı insan yapan değerleri ön plana çıkaran bu arkadaşlarımızın etkinliği bir yarış değildir. Barış ve kardeşlik adına yapılacak bir eylemdir” dedi. Mudanya’dan böyle bir sesin yükselmesi ve tüm dünyaya yayılmasının gurur verici bir olay olduğunu da sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Türkiye’nin zafer ve bağımsızlık haftasında yüzücülerimizin başarısını ve haftamızı coşkuyla kutlayacağız. Zaferler ve kulaçlar barış için olsun. Emek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 “BARIŞ VE MUDANYA İÇİN TÜM ENERJİMİZİ KULLANACAĞIZ”
Etkinliğin 24 -36 saat arasında gerçekleşecek bir proje olduğunu belirten antrenör Dursun Saru, “Sırayla denize girip çift yönlü olarak etkinliği gerçekleştireceğiz. 24 saatte bu etkinliğimizi tamamlamak istiyoruz. Barış ve Mudanya’mız için tüm enerjimizi ortaya koyacağız.” dedi. Kuş uçumu 66 km yüzeceklerini belirten Saru, “En büyük zorluğumuz soğuksu ve zorlu hava koşulları olacak. Çok güçlü med cezirlerin olmasını bekliyoruz. Parkurumuz medcezirlerin etkisi ile 40 - 45 km’lik yüzme mesafesine ulaşmaktadır.” dedi. Hava koşuluna alışmak ve Manş denizde antrenman yapmak için 24 Ağustos'ta İngiltere’ye gideceklerini belirten Saru, “Barış ve Mudanya için bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Bizlere her zaman destek olan Mudanya Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a teşekkür ediyoruz” dedi.  
Gerçekleşen basın toplantısına CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman, Belediye Başkan Yardımcıları Akın Poroy ile Hakan Karademir’in yanı sıra meclis üyeleri Hüseyin Esen ve Hayati Samast katılım sağladı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık