BALIK TEZGAHLARI DENETLENDİ

Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, pazarda balık satışı yapılan tezgahlarda Zabıta Müdürü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürünün de katılımıyla denetim gerçekleştirdi.

BALIK TEZGAHLARI DENETLENDİ
  • 04 Ocak 2019, Cuma 13:20

Deniz ve tatlı su balıklarının satışa sunulduğu İlçemiz balık pazarında yapılan denetimde; 5996 Sayılı Veteriner, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında; satışa sunulan balıkların tazeliği, büyüklükleri ile insan sağlığı açısından uygunluğunun yanı sıra, fiyat etiketleri de kontrol edildi. Herhangi bir olumsuzluğa rastlanmayan denetim sırasında fiyat etiketlerinin görünür ve okunaklı bir şekilde olması, halk sağlığını etkileyecek olumsuzluklara meydan verilmemesi, genel temizlik kurallarına riayet edilmesi, vatandaşlarımızı rahatsız etmeden satış yapılması hususlarında hatırlatmalar da yapıldı.

Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK’te yaptığı açıklamada; “vatandaşlarımızın sağlıklı gıda tüketmesini sağlamak amacıyla balık pazarımızda bulunan tezgahlar üzerinde denetim gerçekleştirdik. Denetimlerde balıkların tazeliğini, büyüklüklerini ve diğer hususları kontrol ettik. Halkımızın sağılığı ve esenliği ile kaliteli ürünler tüketmesi için kontrollere devam edeceğiz” dedi.

Denetimleri olumlu bulduklarını dile getiren balıkçı esnafı, bu tür uygulamaların yapılmasının hem kendileri açısından, hem de tüketiciler açısından faydalı olduğuna inandıklarını belirttiler.