solyanreklam
sagreklam

ASKİ'DEN KURBAN ATIKLARI UYARISI

Yaklaşan Kurban Bayramı arifesinde ASKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

ASKİ'DEN KURBAN ATIKLARI UYARISI
  • 21 Ağustos 2018, Salı 0:00

 

-KANALLARA ATILAN KURBAN ATIKLARI TIKANMAYA NEDEN OLUYOR

-TIKANAN HATLAR SU BASKINLARININ DIŞINDA SAĞLIK AÇISINDAN DA HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

-ASKİ GENEL MÜDÜRÜ PROF. DR. CUMALİ KINACI:

“VATANDAŞLARIMIZI DERE YATAKLARI BAŞTA OLMAK ÜZERE ATIK SU VE YAĞMUR SUYU HATLARINA KURBAN ATIKLARINI ATMAMALARI KONUSUNDA DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUM”

Yaklaşan Kurban Bayramı arifesinde ASKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. 

Kurban atıkları konusunda vatandaşları duyarlı olmaya çağıran Kınacı, bu atıkların atık su kanalları ve yağmur suyu kanallarını tıkadığına dikkat çekti.

 

“ATIKLARINIZI KANALLARA ATMAYIN. HALK SAĞLIĞINI DA TEHDİT EDİYOR”

Kurban atıklarının kanalizasyon ve yağmur suyu kanallarına atılmasının ciddi riskler taşıdığını vurgulayan Kınacı, dere yataklarının kirlenmesi ve kötü koku nedeniyle halk sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

Sokaklardaki mazgal içlerine atılan çöp torbaları başta olmak üzere boş damacanalar, hafriyat atıklarının su baskınlarına neden olduğunu ifade eden ASKİ Genel Müdürü Kınacı, şöyle konuştu:

“Bazı vatandaşlar, Kurban atıklarını da kanallara atıyor. Kurban atıklarının hatlara atılması sonucunda kanallar tıkanıyor, büyük zararlar meydana geliyor. Yağış durumunda atıklarla tıkanan hatlardan dolayı ciddi su baskınları yaşanıyor."

ASKİ EKİPLERİ BAYRAMDA 7/24 HİZMET VERECEK
 Kınacı, Kurban Bayramı tatili süresince de hizmetlerin aksamaması için ASKİ ekiplerinin gerekli önlemleri aldığını ve 7/24 saat esasına dayalı çalışacağını da ifade etti.

Kınacı, kurban atıkları konusunda vatandaşlara bir kez daha duyarlı olmalarını hatırlatarak, “Vatandaşlarımızdan kurban atıkları konusunda daha duyarlı olmalarını ve kurban atıklarını, kurban kesim yerlerinde gösterilen uygun yerlere bırakmalarını rica ediyorum. Tüm vatandaşlarımızın bu vesileyle Kurban Bayramı’nı kutluyorum” dedi. 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık