solyanreklam
sagreklam

Acı Kaybımız…

Acı Kaybımız…

Acı Kaybımız…
  • 02 Ağustos 2018, Perşembe 19:54

Yurt içi ve yurt dışında Türkiye’yi başarıyla temsil eden, aldığı ödüllerle ülkemizi gururlandıran değerli sanatçımız Prof. Dr. Nazan Erkmen’i kaybettik.

Sanat Kurulu üyemiz Prof. Dr. Nazan Erkmen 16 Ekim 2017 Pazartesi günü vefat etmiştir. Beşiktaş Belediyesi olarak değerli sanatçımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı dileriz…

Prof. Dr. Nazan Erkmen Hakkında


Prof. Dr. Nazan Erkmen 1945’de Balıkesir’de doğdu. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde tamamladı. 1996 yılında doçent, 2001 yılında ise profesör unvanını aldı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde bölüm başkanı ve dekan olarak görev yaptı. Daha sonra Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde bölüm başkanlığı ve dekanlık yaptı. 2017 yılında tekrar Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde dekan olarak görev aldı. Çocuklar ve büyükler için 100’ün üzerinde kitap resimledi. Resimlediği kitaplar arasında; Karıncanın Anıları, Kör Kedi ve Sevdalı Fare, İstanbul Efsaneleri yer almakta… Bunların yanı sıra sayısız kitap kapağı, afiş, şiir ve öykü resimlemeleri, aktüel ve kültürel dergilerde illüstrasyonları yayımlandı. 1998 ve 2000’de Japonya ve Bratislava “Selected World Illustrators Biennal” (Seçilmiş Dünya İllüstratörleri Bienali)’ne seçildi. Yurt içi ve yurt dışında kitap resimleme ödülleri de alan Erkmen, açtığı kişisel sergilerle Türkiye’yi başarıyla temsil etti. 2008 yılında sanatçılar arasında aday olarak seçilmenin bile en büyük ödül sayıldığı Hans Christian Andersen’e Türkiye’den illüstratör olarak aday olarak gösterildi. Posta Genel Müdürlüğü tarafından “Uluslararası Intercept Pullar-Masallar”, “Atatürk” ve “Çocuk” başlığı altında resimlediği pullar basıldı. Eserleri; Japonya Hiroko Mori ve Stasys Müzesi, Alanya Belediyesi, Adana Müzesi, Mersin Üniversitesi ve çeşitli özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

Ülkemizde olduğu kadar yurt dışındaki başarılarıyla da tanınan Prof. Dr. Nazan Erkmen, Doğu Avrupa İllüstrasyon Bienali’nde aldığı ödül ile “Seçilmiş Dünya İllüstratörleri” arasında yer aldı. 2009 yılında Polonya Resim Bienali ve 2010 yılında Çek Cumhuriyeti, Pilsen IV. Resim Bienali ve 2010 yılında Üsküp Uluslararası Afiş Yarışması’nda, 2011-2012 yıllarında Polonya, Üsküp, Pilsen Çizgi Bienallerinde jüri üyesi olarak görev yaptı. Son olarak Japon Sanat Merkezi organizasyonuyla düzenlenen “ArtTurkey Japan” (Nittoten 7) Sergisi’nde “Çığlık” ve “Hüzün” adlı eserleriyle Bungei Özel Ödülü’ne layık görüldü. Erkmen, çok sayıda konferansa katıldı, pek çok makalesi dergilerde yayınlandı ve çok sayıda kişisel sergi açtı.

Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Erkmen, 2016-2017 Yılı Beşiktaş Belediyesi Sanat Kurulu üyesiydi.



BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık