solyanreklam
sagreklam

Yarım asırlık okulda ,alkışlanan dönüşüm

Bursa'nın köklü eğitim kurumlarından olan ve yıkılan eski binası 1968 yılında yeniden yapılan Demirtaşpaşa İlkokulu, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın tarafından modern bir eğitim kurumuna dönüştürüldü.

Yarım asırlık okulda ,alkışlanan dönüşüm
  • 12 Kasım 2018, Pazartesi 3:22

Bursa’nın köklü eğitim kurumlarından olan ve yıkılan eski binası 1968 yılında yeniden yapılan Demirtaşpaşa İlkokulu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın tarafından modern bir eğitim kurumuna dönüştürüldü.

Eğitim kurumlarına spor salonları kazandırılması, okulların fiziki eksikliklerinin giderilmesi, ortak sınavlara sponsorluk, okullara spor malzemesi desteği başta olmak üzere eğitim yatırımlarını hep ön planda tutan Büyükşehir Belediyesi, eğitimde çıtayı iyice yükseltti. Kent merkezindeki eski okulların yenilenmesi görevini üstlenen Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Zafer Okulları, Elmasbahçeler Salih Şeremet Ortaokulu ve Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ardından Demirtaşpaşa İlkokulu da modern bir eğitim kurumuna dönüştü. Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın arasındaki protokol kapsamında, Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 3 milyon lira harcayarak okul alanında bulunan 9 parseli kamulaştırdı. Özgün kimliğiyle bölgeye kazandırılan okulun açılış törenine Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, müzisyen Fatih Erkoç, işadamları ve mahalle halkı katıldı.

Geleceğin yöneticileri yetişecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, böyle bir eseri Bursa’ya kazandıran protokole imza koyan Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Altepe ile hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın’ı davetlilere alkışlatarak konuşmasına başladı. Toplam 3 bin 170 metrekare alana bodrum üzerine iki kat olarak inşa edilen okulun 2’si ana sınıfı 18 derslikten oluştuğunu hatırlatan Başkan Aktaş, kamulaştırma ve çevre düzenlemesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan okula spor salonu ve kütüphane de kazandırıldığını kaydetti. Okulun, Bursa’nın köklü ailelerinin yaşadığı bir bölgede bulunduğunu harlatan Başkan Aktaş, “Bu okulda Bursa’ya hizmet eden çok güzel insanlar yetişti. Şimdi çocuklarımıza bakıyorum hepsi pırıl pırıl, gözleri ışıl ışıl. Onlar da geleceğin valileri, belediye başkanları, işadamları, iş kadınları olacaklar. Velhasıl geleceğin güzel insanları olacaklar” dedi. Konuşmasında Vali Canbolat’a da seslenen Başkan Aktaş, “Mevlana'nın şehri Konya'dan, Orhan Gazi'nin, Osman Gazi'nin şehri, Emir Buhari’nin şehri Bursa'ya geldiğiniz. İnşallah tecrübenizle, bilgi birikiminizle önceki görevlerinizde olduğu gibi burada da çok ciddi katkılar vereceksiniz. Sanıyorum burası katıldığınız ilk açılış töreni. Size nasip oldu. Yeni görevinizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah Bursa sizlerle beraber daha da yükseklere çıkacak” diye konuştu.

Geleceğe yatırım

Bursa Valisi Yakup Canbolat da içeriğinde insana hizmet olan programlarda bulunmaktan çok memnun olduğunu söyledi. Gerek Büyükşehir Belediyesi’nin gerekse Bursa'nın eğitim gönüllüsü hayırseverlerinin insana ait ne varsa hayatın her alanına dokunmaya devam ettiğini dile getiren Vali Canbolat, “Özellikle eğitime yapılanlar, sadece bir bina yapmaktan öte aslında insanımıza, geleceğimize yapılan bir dokunuş, geleceğe yapılan bir yatırımdır. Bu eserden bu topraklara, bu ülkeye yön verecek, hizmet edecek, hayırlı nesiller yetişecektir. Emin olun ki ziyan olmayacak. Hayatta ziyan olmayacak tek yatırım var o da insana yapılan yatırımdır. Bizim ecdadımız bu düsturu ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyerek ortaya koymuştur. Bundan 15 yıl öncesinde Bursa'da 666 okulumuzda eğitim-öğretim hizmeti verilirken bugün 1500'e yakın okulumuzda hizmet vermeye devam ediyoruz. Yani son 15 yılda gelişen ve büyüyen Türkiye ile birlikte her alanda gelişen ve büyüyen bir Bursa var. Eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde bugüne kadar hayırseverlerimizin Bursa'nın eğitimine verdikleri destek ki burada maşallah demek gerek 500 milyon liraya yaklaşmış durumdadır. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerimizin ciddi destek vermeleriyle derslik ortalamaları 26 civarına düşmüş durumda. Bu vesileyle başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere hayırseverlerimiz ve eğitime katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, geleceğin nesillerine geleceğin eğitimini verebilecek sosyal, akademik ve manevi alanlarda gelişmelerini sağlayabilecek uygun fiziki ortamların oluşturulması için çaba harcadıklarını belirterek, okulun yapımında emeği geçerlere teşekkür etti.

Eğitim gönüllüsü hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın ise, “Burada eğitim görecek annelerin göz bebekleri evlatlarına, Atatürk ilke ve inkılaplarını takip ederek, önce kendilerine, ailelerine ve her karış toprağı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış eşsiz vatanımıza faydalı bireyler olmaları için yetiştirecek eğitim verilmesini niyaz ederim” dedi.

Demirtaşpaşa Mahallesi Muhtarı İhsan Tozaklı, tarihi okulun modern bir eğitim kurumuna dönüştürülmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi ile hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın’a teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Vali Canbolat günün anısına hayırsever işadamı Nasyalçın’a teşekkür plaketi verirken, protokol üyeleri daha sonra Erhan Nasyalçın İlkokulu’nun açılış kurdelesini kesti. Başkan Aktaş ve Vali Canbolat daha sonra sınıfları gezerek, öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti.


HABERE AİT VIDEO


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık