solyanreklam
sagreklam

Kardeş Macarlardan resim sergisi'

'Bakış Açısı' resim sergisi açıldı. Macaristan'lı ressamların resimleri Bahçelievler'de sergileniyor

Kardeş Macarlardan resim sergisi'
  • 06 Aralık 2018, Perşembe 9:15

“Bakış Açısı” resim sergisi açıldı

Macaristan’lı ressamların resimleri Bahçelievler’de sergileniyor

 

Kardeş Macarlardan resim sergisi

 

Macaristan’ın “Bakış Açıları” resim sergisi Bahçelievler’li sanatseverlerle buluştu.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte’nin 11. bölgesinde yer alan Újbuda Belediyesi ile Bahçelievler Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği sanat etkinliğinde, Újbuda bölgesi sanatçıları Peter Matyasi, Andras Kecskes ve Atilla Kondor’un farklı temalardaki 26 eseri beğeniye sunuldu.

 

Akif Emre Kültür Merkezindeki serginin açılış kurdelesini, Macaristan savunma eski bakanı Dr. Istvan Sımıcsko, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu birlikte kesti.

Sergi açılışına Kardeş Újbuda Belediyesi heyeti ile birlikte, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Av. Ramazan Açıkgöz, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergi açılışında konuşan Macaristan Savunma eski bakanı Dr. Istvan Sımıcsko; “Belediye Başkanımız Osman Develioğlu2nun daveti üzerine, Macaristan’dan bu sergi için bugün geldim. Kendilerine hem nazik daveti, hem de ülkemize gösterdiği ilgi ve desteğinden dolayı çok teşekkür ederim. Eski bir bakan ve parlamenter olarak, ülkelerimiz arasındaki bu sıcak ilişkilerden dolayı mutlu ve bahtiyarım” dedi.   

Serginin ev sahipliğini üstlenen Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da konuşmasında; “Kardeş şehir Újbuda ile ilişkilerimizin geliştiğini görmek bizler için mutluluk vesilesi. Açtığımız bu sergi, kardeşliğimizin sadece kağıt üzerinde kalmadığının da bir ifadesidir. Dost ülke Macaristan ile ilişkilerimizin her alanda olduğu gibi kültür-sanat alanında da artarak güçlenmesi adına Akif Emre Kültür Merkezimizde açtığımız resim sergimize tüm sanatseverleri bekliyoruz'' dedi.

Sergi, 7 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık