solyanreklam
sagreklam

SOKAK HAYVANLARI KISIRLAŞTIRILARAK, UYUZ, KENE VE PİRE İLE MÜCADELELERİ YAPILIYOR

SOKAK HAYVANLARI KISIRLAŞTIRILARAK, UYUZ, KENE VE PİRE İLE MÜCADELELERİ YAPILIYOR

SOKAK HAYVANLARI KISIRLAŞTIRILARAK,  UYUZ, KENE VE PİRE İLE MÜCADELELERİ YAPILIYOR
  • 30 Haziran 2015, Salı 0:00

Mudanya Belediyesi Veterinerlik İşleri Birimi tarafından, sokak hayvanları kısırlaştırılarak, uyuz, kene ve pireye karşı ilaçlama çalışmaları yapılıyor. 

Mudanya Belediyesi Veterinerlik İşleri Birim Sorumlusu Veteriner Hekim Şükriye Çelikkollu, her canlının yaşama hakkına sahip olduğunu vurgularken, sokak hayvanlarını kısırlaştırıp, uyuz, kene ve pireye karşı ilaçlama yaparak, sağlıklı şekilde yaşamalarını sağladıklarını  söyledi.  5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu esas alınarak çalışma yürüttüklerini vurgulayan Çelikkollu, yasa kapsamında sokak hayvanları toplanıp, kısırlaştırılıp, kuduz aşıları yapılıp, kulak küpesi takılıp kayıt altına alındıktan sonra, alındıkları yere bırakıldığını, bu sayede kontrolsüz üremenin önüne geçildiğini ifade etti. Kısırlaştırma uygulamasının Mudanya Belediyesi Veterinerlik İşleri Birimi’ndeki Kısırlaştırma Ünitesi’nde yapıldığını belirten Çelikkollu, “Mudanya Belediyesi Veterinerlik İşleri Birimi olarak sokak hayvanlarının kontrolsüz üremelerini önlemek amacıyla, en uygun yöntem olan kısırlaştırma uygulaması yapıyoruz. Kısırlaştırma yaptığımız sokak hayvanlarını, aynı zamanda sıkça rastlanan uyuz, kene ve pireye karşı ilaçlama çalışmasını da gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması işlemi için Mudanyalı hemşehrilerimizin 544 00 52 numaralı telefonu arayarak Veterinerlik İşleri Birimi’ne başvuruda bulunulabileceğini belirten Çelikkollu,  “Toplum ve çevre sağlığı için insana, çevreye ve sokak hayvanlarına duyarlı bir biçimde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sokakta başıboş ve küpesiz gezmekte olan sokak hayvanlarını aşılama ve kısırlaştırma yöntemiyle hem onların, hem de vatandaşlarımızın sağlıklarını güvence altına alıyoruz. Yasalar çerçevesinde bu sorumluluğumuz belli bir program dahilinde devam edecektir” dedi.

“SOKAK HAYVANLARIMIZIN DA YAŞAM HAKKINI KORUYORUZ”

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, her canlı gibi sessiz dostlarımız olan sokak hayvanlarının da yaşama hakkı olduğunu vurgulayarak, “Barışın ve Kardeşliğin Başkenti olan Mudanyamızı dünya markası yapmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Mudanyalı hemşehrilerimizin daha mutlu ve daha huzurlu bir ilçede yaşaması için gerçekleştirdiğimiz projelerin yanı sıra, sokak hayvanlarımızın da hakları olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Mudanyalı hemşehrilerimizin sokak hayvanlarına karşı çok duyarlı olduğunu biliyorum. Veterinerlik İşleri Birimi’miz, sokak hayvanlarımıza karşı yürüttüğü çalışmaları büyük bir titizlikle gerçekleştiriyor. Mudanya Belediyesi olarak bu güne kadar kedi evleri ve sokak hayvanlarının aşılanması gibi pek çok uygulamayı hayata geçirdik. Sokak hayvanlarımızın daha sağlıklı şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için çalışmalarımız bundan sonra da büyük bir titizlikle gerçekleştirilecek” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık