solyanreklam
sagreklam

RAMAZAN COŞKUSU MUDANYA’DA DOLU DOLU YAŞANDI

RAMAZAN COŞKUSU MUDANYA’DA DOLU DOLU YAŞANDI

RAMAZAN COŞKUSU MUDANYA’DA DOLU DOLU YAŞANDI
  • 23 Haziran 2017, Cuma 0:00

Mudanya Belediyesi tarafından ilçe merkezi ve mahallelerde düzenlenen Ramazan etkinlikleri Hançerli Mahallesi ve Mütareke Meydanı’nda son buldu.

Ramazan ayının dolu dolu etkinliklerle yaşandığı Mudanya’da ramazan ayına özgü geleneksel etkinlikler ilçe merkezi ve mahallelerde gerçekleştirildi.  Hançerli Mahallesi ve Mütareke Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle son bulan etkinliklerde Ramazan coşkusunu yaşayan Mudanyalılar, ücretsiz olarak ikram edilen macun, pamuk şekeri ve ramazan şerbeti ile de geleneksel tatları yaşadı.  Hançerli Mahallesi’nde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya gelen mahalle sakinleri, açılan oruçların ardından orta oyunu ve illüzyon gösterisi ile keyifli bir akşam yaşadılar. Mahalle Muhtarı Halil Yılmaz’ın da katılım gösterdiği etkinliklerde konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,  Mudanya’da güzel şeyler olduğunu ve herkesin gurur duyduğunu dile getirdi. Kazandıkları bir lokma ekmeği halkıyla paylaştıklarının da altını çizen Türkyılmaz, “Her lokması her kırıntısı helaldir. Hepinize helal olsun” dedi. Mahallede belediye tarafından gerçekleşen hizmetlerden de bahseden Türkyılmaz, “Verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Ama birileri bizim yaptığımız hizmetleri kendileri yapmış gibi anlatıyor. Halkına hizmet eden, kazandığını halkıyla paylaşan bir belediye ve yönetimi var” ifadelerini kullandı.      
ETKİNLİKLERE ÇİĞDEM TUNÇ’LU FİNAL
Mudanya Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinliklerinin son gününde Çiğdem Tunç Tiyatrosu oyuncuları "Bir Eski Zaman Hikayesi" adlı oyununu Mudanyalılar için sahnelendi. Mütareke Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe Mudanyalılar yoğun ilgi gösterirken, eski Ramazanlara yolculuk yapıldı. Barış Bölükbaşı'nın yazdığı, Çiğdem Tunç'un yönettiği ve oynadığı oyunda, Abidin Yerebakan, Bora Gencer, Deniz Salman, Murat Parasayar ve daha birçok ünlü oyuncu yer alırken, oyun sonunda Murat Parasayar, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a teşekkür ederek plaket takdim etti.  Ramazan ayının bereketini ve güzelliklerini hemşehrileriyle paylaştıklarını ve gelecek sene daha güzel etkinliklerde yeniden birlikte olacaklarını ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bu akşamın güzelliğine güzellik kattıkları için Mudanya’da esen barış rüzgarlarına katkı sağladıkları için tüm oyuncularımızı tek tek tebrik ediyorum” dedi.  Hemşehrilerinin Ramazan Bayramı’nı kutlayan Türkyılmaz,  Ramazan Bayramı’nın barış, kardeşlik ve adalet getirmesini diledi.  Onuncu Yıl Marşı ile son bulan etkinliklerde Mudanyalılar ünlü oyuncular ile bol bol fotoğraf çektirdi.  

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık