solyanreklam
sagreklam

Bereket sofrası Selamet Mahallesi´nde

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sabah namazını Aygörenler Camii’nde kılarak, namazın ardından vatandaşlarla bereket sofrasında buluştu.

Bereket sofrası Selamet Mahallesi´nde
  • 09 Şubat 2018, Cuma 21:22

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sabah namazını Aygörenler Camii’nde kılarak, namazın ardından vatandaşlarla bereket sofrasında buluştu.

Yaptığı sohbet toplantısında Bursa’nın başta ulaşım ve kentsel dönüşüm olmak üzere türlü dertlerinin bulunduğunu anlatan Başkan Aktaş, özel sektör mantığını işleterek yaşanılan sıkıntıları bir bir ortadan kaldıracaklarını söyledi.

BURSA - Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sabah namazını Aygörenler Camii’nde kılarak, namazın ardından vatandaşlarla bereket sofrasında buluştu. Yaptığı sohbet toplantısında Bursa’nın başta ulaşım ve kentsel dönüşüm olmak üzere türlü dertlerinin bulunduğunu anlatan Başkan Aktaş, özel sektör mantığını işleterek yaşanılan sıkıntıları bir bir ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Bursa’da her hafta bir başka mahallede gerçekleştirilen bereket sofrasında vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Aktaş, bu kez sabah namazını Selamet Mahallesi Aygörenler Camii’nde kıldı. Başkan Aktaş, namazın ardından vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Bereket sofrasına katılanların Başkan Aktaş’a taleplerini ilettiği buluşmada, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez de yer aldı.

‘Kronik’ sorunlar tarihe karışacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın kronikleşmiş sorunlarının bulunduğunu belirterek, bunların bir süre sonra tarihe karışacağını ifade etti. Göreve gelir gelmez fizibilite çalışmasında bulunduklarını, başta ulaşım ve kentsel dönüşüm olmak üzere birçok alanda acil eylem planı hazırladıklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Günde 3-4 saat uyku ile çalışıyorum. Özel sektörden geliyorum. Biz konuştuk mu yapmamız lazım. Yapılacak olanlar var, yapılamayacak olanlar var. Bunları net olarak ortaya koymamız gerekiyor. Bursa nüfusu her yıl 35 bin kişi artan bir şehir. Şehre her yıl 10 bin konutluk yeni giriş var. Dolayısıyla ulaşımla alakalı sıkıntılar bulunuyor. Kentsel dönüşümle ilgili problemlerimiz var. Bunları bertaraf etmeye çalışıyoruz. İnşallah en kısa zamanda Bursa’nın kronik sorunlarının bir bir yok olduğunu göreceksiniz” dedi.

Birlik ve beraberlik vurgusu

Başkan Aktaş, yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine de değindi. Bugün bütünlük sağlanamadığı için Irak ve Suriye’nin parçalandığını, Türkiye üzerine bu konuda kirli odakların planlarının bulunduğunu kaydeden Başkan Aktaş, ”Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği istikamet doğrultusunda bir ve beraber hareket etmemiz, düşmana karşı bütün olmamız gerekiyor. Yoksa maazallah Irak’ın, Suriye’nin kaderini bize yaşatacaklar. Çünkü terör örgüleri de onların, teröristlere verdikleri silahlar da… İstedikleri zaman istedikleri bölgeyi karıştırıyorlar. Askerimiz sırf bu yüzden Afrin’de mücadele ediyor. Verilen mücadele ve gayretler, tamamen ülkenin daha iyi yarınlara gitmesi için. Türkiye’nin bekası için gayret sarf ediliyor. Allah ülkemize, milletimize, askerimize ve güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin” diye konuştu.

Başkan Aktaş, toplantıda herkesten kardeşlik hukukunu korumalarını ve görevlerini iyi yapmalarını isteyerek, “Düşman hiçbir zaman uyumuyor. O yüzden herkes kendin alanında hizmetini iyi yapmalıdır. İşçi işçi olarak, muhtar muhtar olarak, belediye başkanı belediye başkanı olarak… Her şeyi tartışalım fakat birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik hukukumuzu tartışma konusu yapmayalım. Yıllardır bizi çeşitli yakıştırmalarla bölmeye çalıştılar fakat Allah’a hamdolsun beceremediler” şeklinde konuştu.

Başkan Aktaş, açıklamalarının ardından vatandaşların sorularını cevapladı.

HABERE AİT VIDEO


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık