ŞEHİRİÇİ MİNİBÜS GÜZERGAHLARI GÜNCELLENDİ

İlçemizde şehiriçi minibüs güzergahlarında değişikliğe gidilerek talepler doğrultusunda yeni hatlar oluşturuldu. İlçemizin nüfusunun artması, vatandaşlarımızın

ŞEHİRİÇİ MİNİBÜS GÜZERGAHLARI GÜNCELLENDİ
  • 21 Şubat 2019, Perşembe 13:20

İlçemizin nüfusunun artması, vatandaşlarımızın mümkün olduğunca toplu ulaşım hizmetlerini kullanılmasına özendirilmesi, İlçemiz genelinde yeni kurulan okul, hastane ve konut alanlarına ulaşımın sağlanması ve vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda şehiriçi minibüs güzergahlarında güncelleme yapılarak İlçemizin her bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın toplu taşıma aracı kullanması amaçlandı.

Bu kapsamda; Belediyemiz, BURULAŞ ve S.S. 170 no'lu Şehiriçi Halk Minibüsleri yetkilileri ile birlikte yapılan çalışma neticesinde; minibüs güzergahında yer almayan cadde ve sokaklarla ilgili çalışma yapılarak Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 30.11.2018 tarih ve 2018/676 sayılı UKOME Kararı ile İlçemiz minibüs güzergahlarında yeni hatlar oluşturuldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK "Yeni Devlet Hastanesi, Kurtuluş Mah. Yunus Bal Ortaokulu, Kozdere Caddesi gibi minibüs güzergahında bulunmayan bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızında şehirçi ulaşım hizmetlerinden faydalanmasını sağlamak adına yeni hatlar oluşturarak vatandaşlarımızın toplu taşıma hizmetlerini daha etkin kullanması sağlanmıştır. Vatandaşlarımızın ulaşım hizmetlerinden daha etkin ve verimli bir şekilde yararlanması için çalışmalarımız devam edecektir." dedi.

Güncellenen minibüs güzergahları listesi aşağıda ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

S.S. 170 NOLU ŞEHİRİÇİ HALK MİNİBÜSLERİ GÜZERGÂH HATLARI LİSTESİ

HAT-1) BAŞLANGIÇ: HASTAHANE, BURSA CADDESİ, YÜZÜNCÜ YIL MAH. YENİ SANAYİ SİTESİ, CEZAEVİ, OKULLAR BÖLGESİ, ERTUĞRULGAZİ CADDESİ, BURSA CADDESİ, HEYKEL MEYDANI, ATATÜRK CADDESİ, ÇINAR CADDESİ, ÖNCÜ CADDESİ, DERVİŞ EROĞLU BULVARI, İZNİK CADDESİ, YENİGÜN MAH. HATUNİYE SOKAK, AKÇEŞME İ.Ö.O ÖNÜ, GÜLDESTE CADDESİ, İZNİK CADDESİ, KURTULUŞ MAH. UĞUR CADDESİ, SEHER SOKAK, İZNİK CADDESİ, YENİGÜN MAH. ATAKENT SOKAK, ORHAN CADDESİ, YENİGÜN MAH. DOĞA SOKAK, ÖNCÜ CADDESİ, CİHAN SOKAK, İZNİK CADDESİ, YENİŞEHİR İBRAHİM ORHAN MESLEK YÜKSEK OKULU. (SON DURAK)

DÖNÜŞ: YENİŞEHİR İBRAHİM ORHAN MESLEK YÜKSEK OKULU, İZNİK CADDESİ, YENİGÜN MAH. CİHAN SOKAK, ÖNCÜ CADDESİ, YENİGÜN MAH. DOĞA SOKAK, ORHAN CADDESİ, ATAKENT SOKAK, İZNİK CADDESİ, KURTLUŞ MAH. SEHER SOKAK, KURTULUŞ MAH. UĞUR CADDESİ, İZNİK CADDESİ, GÜLDESTE CADDESİ, AKÇEŞME İ.Ö.O ÖNÜ, HATUNİYE SOKAK, İZNİK CADDESİ, DERVİŞ EROĞLU BULVARI, ÖNCÜ CADDESİ, ÇINAR CADDESİ, ATATÜRK CADDESİ, HEYKEL MEYDANI, CUMHURİYET CADDESİ, İNEGÖL CADDESİ, SÜLEYMANPAŞA İ.Ö.O ÖNÜ DÖNÜŞ, CUMHURİYET CADDESİ, HEYKEL MEYDANI, BURSA CADDESİ, HASTAHANE. (SON DURAK)

HAT-2) BAŞLANGIÇ: HASTAHANE, BURSA CADDESİ, YÜZÜNCÜ YIL MAH. YENİ SANAYİ SİTESİ, CEZAEVİ, OKULLAR BÖLGESİ, ERTUĞRULGAZİ CADDESİ, BURSA CADDESİ, HEYKEL MEYDANI, CUMHURİYET CADDESİ, SÜLEYMANPAŞA İ.Ö.O ÖNÜ, YEDİYOL SOKAK, AKDERE CADDESİ, YENİ MAH.DİŞ HASTAHANESİ, YONCA SOKAK, YARIMAĞA SOKAK, GÜNDOĞAN MAH. DERE SOKAK, MÜFTÜLÜK SOKAK, BİLECİK CADDESİ. LAMBALAR, ADNAN MENDRES CADDESİ, KURTULUŞ MAH.İPEK YOLU CADDESİ, KURTULUŞ MAH. HARMANLI SOKAK, KURTULUŞ MAH. SPOR SOKAK, YÜZBAŞI İSMAİL HAKKI BEY BULVARI, FETİH CADDESİ, ŞEHİT İBRAHİM AKALIN SOKAK (SON DURAK)