solyanreklam
sagreklam

FATMA GÖZTEPE İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Fatma Göztepe İlçe Halk Kütüphanesi 25 Eylül 2018 Salı günü gerçekleştirilen açılış töreniyle hizmete açıldı. Önceki dönem Başbakan Yardımcısı ve

FATMA GÖZTEPE İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
  • 25 Eylül 2018, Salı 0:00
Fatma Göztepe İlçe Halk Kütüphanesi 25 Eylül 2018 Salı günü gerçekleştirilen açılış töreniyle hizmete açıldı.

Önceki dönem Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan ÇAVUŞOĞLU ile geçmiş dönem İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan ALA’nın da iştirak ettiği açılış törenine, Bursa Valimiz İzzettin KÜÇÜK, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa ESGİN, BBB Başkanımız Alinur AKTAŞ, İlçe Kaymakamımız Suat SEYİTOĞLU, AK Parti İl Başkanı Ayhan SALMAN, Kütüphane ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi TURŞUCU, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet GEDİK, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin DÜLGER, Mehmet GÖZTEPE, Sebahattin GÖZTEPE, AK Parti İlçe Başkanı Adnan KAMIL ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Ümit GÜNER, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Burak DURAL, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa AYAZ, İlçe Kütüphane Müdürü Esra KARAKAYA, muhtarlar, siyasi parti başkan ve yöneticileri, STK Başkan ve Yöneticileri, ilçe protokolü, basın mensupları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Fatma Göztepe İlçe Halk kütüphanesinin açılış töreninde, kütüphanenin yapımında katkıları bulunan Göztepe ailesi adına konuşan Sebahattin GÖZTEPE, kütüphanenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kütüphanenin açılış töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Süleyman ÇELİK;

“Geçmiş ile gelecek arasında köprü vazifesi görecek, geleceğimizin teminatı evlatlarımızın hayata hazırlanmasında önemli bir yapı taşı olacak Fatma Göztepe İlçe Halk Kütüphanesinin açılış törenine hoş geldiniz diyor, sizleri hürmetle selamlıyorum.

Osmanlı’nın ilk başkenti, ilçemizin, tarihi ve kültürel dokusuna yakışır bir Kütüphane kazandırmak, en büyük arzularımızdan biriydi. Orhan Gazi’nin oğlu Şehzade Süleymanpaşa tarafından 1333-1337 yılları arasında, bugün ki Polis Karakolunun bulunduğu yere inşa ettirilen külliyede faaliyete geçen Süleymanpaşa Kütüphanesi, Osmanlı İmparatorluğu’nun üçüncü kütüphanesi idi. 1921 yılında Yunan işgaline kadar burada hizmet veren kütüphane, işgal yıllarında Yunanlılar tarafından tahrip edildi. O zamanlar kütüphanenin hafız-ı kutub-u olan Hafız İbrahim, kütüphane yanarken kitapların bir kısmını sırtı ile evine taşımıştır. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle 1961 yılında, günümüzdeki yerine taşınan ve 1961 Yılından bu yana, yaklaşık 57 yıl, Süleymanpaşa Kütüphanemiz halkımıza hizmet verdi.

Hamdolsun bugün, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Başkanlığında, gerek mimari yapısıyla, gerekse teknolojik alt yapısıyla, ilçemize ve tarihine yakışır ikinci bir kütüphanenin açılışını gerçekleştirmenin, 57 yıllık bir özlemi gidermenin, haklı gururunu siz değerli hemşehrilerimle birlikte yaşıyoruz.

Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesiyle, kütüphaneler eski önemini yitirmiş gibi görünebilirler. Ancak, artık kütüphanelerimiz de kendilerini yenileyerek bu teknolojik alt yapıya hızla adapte oldular. 520 m2 kullanım alanına sahip, ilçemizin tarihi dokusuna uyumlu ve üç katlı olarak inşa edilen Fatma Göztepe İlçe Halk Kütüphanemiz, kıymetli evlatlarımızın ve kitap dostu tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek, interaktif uygulamaların yer aldığı güzel bir mekân oldu.

İlçemizde yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Şemaki Evi Müzesi ile Fatma Göztepe İlçe Halk Kütüphanesinin bulunduğu alanı, gözde bir mekân haline getirmek adına, Fen İşlerimizle yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde; Şemaki Evi Müzesinden, Kütüphane ve Ulucami Meydanına kadar olan alanın yol, tretuvar, yağmur olukları ve park düzenlemesini tamamladık. Bu şekilde, Şemaki Evi Müzesi ile Kütüphanemizi ziyaret eden vatandaşlarımızın, rahatlıkla kullanabileceği nitelikli bir mekân oluşturduk.

Sözlerime son verirken, böyle bir eserin hayata geçirilmesinde, çok değerli katkıları bulunan Sayın Mehmet GÖZTEPE ve ailesine çok teşekkür ediyor, Fatma Hanımı rahmetle anıyorum. Mekânı cennet olsun inşallah. Kütüphanemiz ilçemize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Kütüphane ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi TURŞUCU, BBB Başkanı Alinur AKTAŞ, Bursa Valisi İzzettin KÜÇÜK, geçmiş dönem İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan ALA ve önceki dönem Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan ÇAVUŞOĞLU ise yaptıkları konuşmada Fatma Göztepe İlçe Halk Kütüphanesinin ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulundular.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanımız Süleyman ÇELİK, kütüphanenin yapımında katkıları bulunan Göztepe Ailesi adına Mehmet GÖZTEPE’ye teşekkür plaketi takdim etti. Protokol üyelerinin kestiği açılış kurdelasının ardından kütüphane hizmete açıldı.

Açılış töreninde vatandaşlara Belediyemiz tarafından aşure ikramında bulunuldu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık