solyanreklam
sagreklam
  • 16 Mayıs 2018, Çarşamba 1:24

Mudanya’da yapılacak daha çok iş var

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın 30 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından görevde bulunduğu dört yıllık süreyi değerlendirdiği toplantıyı izledik. Başkan, gurur duyarak anlattığı çok sayıda projeyi alt alta sıraladı ancak zaman çok uzamıştı, anlatamadıklarını da başlıklar halinde sıralayıp durumu kurtardı.

Öne çıkan vurgu, “borç içinde kıvranırken teslim alınan belediyenin, ödemelerini düzgün yapabilen, ayağı yere basan bir kurum haline gelmiş olmasıydı” ki bence birçok projeden daha önemli bir gelişmeydi bu Mudanya açısından… Çünkü vatandaşın gözünde belediyeler en hızlı ulaşılan, hizmet alınan ve tabii ki “mal ve hizmet de verilen” kamu kurumudur. Bu nedenle kamunun ilk ayağındaki belediyelerin yaşayacağı güven kaybı, direkt devlete güven kaybı anlamına gelecek kadar ciddi bir tehlikelidir.

Nitekim Başkan Türkyılmaz da bu hususa işaret etti ve mali kriterler açısından Türkiye’deki en iyi belediyelerden biri olduklarını belirterek, “Kasasında 169 bin lira bulunan, 30 milyon lirayı aşkın borcu olan bir belediyeden, borcunu 11 milyon seviyesine düşürmüş bir belediye yönetimine imza attık. 2018 tahakkuklarıyla birlikte yaklaşık 40 milyon alacağı olan ve bugüne kadar çalışanlarının maaşlarını aksatmamış, hizmet alımı yaptığı esnafın ve firmaların alacağını geciktirmemiş bir belediye yönetimiyle anılıyoruz. Sigorta, vergi gibi borçlarımız için planlama yaptık, alacaklarımızı, borçlarımızı yönetir hale geldik. Tasarruf ettik. Geldiğimiz günden bu zamana kadar üç katı bir bütçeyle gidiyoruz. Kendi öz gücümüzle, bir liralık işi bir liraya yaparak çalışıyoruz. Adı şaibelerle anılan belediyeyi tertemiz hale getirdik. Alacağımızı almak için koşturuyorsak, borcumuzu da vermemiz gerekiyor dedik. Geçmiş dönemlerde belediyeden alacaklı olan esnafa ‘gel kardeşim al paranı’ diyerek, tek tek telefonla arayarak, esnafımızın alacağını ödemiş durumdayız. 2018 yılı bütçemizi de 95 milyon TL olarak açıkladık” dedi. Hizmetlerinin odak noktasında demokrasi, katılımcılık ve hakça paylaşım ilkelerinin bulunduğunu hatırlatan Başkan Hayri Türkyılmaz, kenti geleceğe taşıyacak projeleri ise önümüzdeki süreçte hayata geçireceklerinin altını çizdi. Bu sözlerden günlük politikaya dair bir işaret arayacaksak, “Hayri Türkyılmaz ikinci dönem için startı verdi” demek hatalı olmaz sanırım.

Mudanya’da yapılan çok iş var… Sözü Başkan’a bırakalım:

“Mudanyalı hemşerilerime ‘Mudanya’da güzel şeyler olacak, Mudanya ile herkes gurur duyacak’ sözünü vermiştim. Kültürden sanata, spordan eğitime, sosyal belediyecilik örneklerinden turizme her alanda yaşamın tüm renkleriyle yaşayan Mudanya için onlarca hedefimizi söz verdiğimiz gibi hayata geçirdik. Mudanya; turizm, eğitim ve korunmuş tarım alanlarıyla geleceğe taşınacak dedik. Bir karış toprağı imara açmadık. İlçedeki artan nüfusla birlikte ulaşımın daha sağlıklı yapılabilmesi için 2014- 2018 yıllarında yol çalışmalarına (asfalt, parke, tretuvar) da önem verdik. Hizmet götürmediğimiz mahalle kalmadı. 31 bin 90 tonluk asfaltlama çalışması, 135 kilometre arazi yolu, 7.4 kilometre imar yolu açma işlemi yaptık. Kırsal alan dahil 47 çocuk parkı, halı saha ve spor alanı yapımı ve yenilemesi gerçekleştirildi. Eski Mini Çarşı’nın yenilenmesinin yanı sıra Yeni Mini Çarşı’yı da Mudanya’ya kazandırdık. Yeni Mahalle Kültür, Sanat, Gençlik ve Spor Merkezi hizmete açıldı. Arnavutköy Balıkçı Barınağı, Atatürk Çeşmesi yenilendi. Bademli Mahallesi’nde Mudanya’nın en büyük parkı Cumhuriyet Parkı’nı hayata geçirdik. Adı barış ve kardeşlikle anılan bir Mudanya markası oluşturduk. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Kumyaka Sahili’nde 460 gönüllüyle su üzerinde Barış Sembolü yaparak, 2015 yılında Guinness Rekorlar Kitabı’na adımızı yazdırdık.

 

2018 VE ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM YATIRIM YILI

Görevde geçen 4 yılını “Mudanya’nın Yatırım Günlüğü” adlı çalışmaya aktaran Başkan Türkyılmaz,  “Bundan sonraki dönemde projelerimizle konuşulacağız. Bu yılı ve önümüzdeki dönemi yatırım yılı ilan ediyoruz. Mudanya’nın var olan değerlerini, kimliğini koruyarak, dünyadaki hak ettiği turizm potansiyeline taşıyacağız. Bu yıl projelerimizi tek tek hizmete açacağız. Türkiye'nin en büyük kreş ve anaokulu projesi olan Zübeyde Ana Çocuk Akademisi'nin temelini attık, ihalesi yapıldı inşaata başlıyoruz. Mudanya'nın vizyonunu değiştirecek projeler arasında yer alan Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi Projesi tüm hızıyla sürüyor. Taş Mektep Restorasyonu’nu tamamlayacağız. Söğütpınar’a gençlerimiz için dev bir gençlik kampı yapıyoruz. Bademli’de mülkiyeti belediyemize ait arazide sosyal yaşam alanı oluşturacağız. Mudanya Hal Kahveleri’ni yenileyeceğiz. Tirilye Hamamı’nı Mudanya Mübadele Müzesi olarak hizmete açacağız. Tirilye’deki ek hizmet binamızı Sanat Evi olarak hayata geçireceğiz. Mudanya’nın simgesi Mütareke Meydanı’nı yenileyerek Barışın ve Kardeşliğin Başkenti’ne yakışır hale getireceğiz. Çağrışan’da belediyeye ait araziyi Çocuk Meyve Ormanı olarak hayata geçireceğiz. Güzelyalı Atatürk Parkı’nın ikinci etap projesine başlıyoruz. Doğal, kentsel ve arkeolojik öneme sahip, şanslı bir kent olan Mudanya’da yapacak daha çok işimiz var” dedi… Yapılan iş de çok Mudanya’da, yapılacak iş de… Hepsini bir yazıya sığdırmaya çalışmak olmayacak… Lakin…

 

KÜLTÜR VE SANATIN KENTİ

Mudanya Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinliklerindeki başarısına ayrı bir paragraf açmadan olmaz…

Mudanya Mütarekesi’nin imzalandığı her 11 Ekim’de birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Mudanya Beleiyesi, tiyatro, konser, söyleşi ve imza günlerinde pek çok şair, yazar, akademisyen, müzisyeni ücretsiz olarak Mudanyalılarla buluşturuyor.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık