BÜYÜKŞEHİR 13 İLÇEDE KADINA YÖNELİK ŞİDDET SEMİNERİ DÜZENLİYOR

• 01 Ocak 2000, Cumartesi 0:00

Van Büyükşehir Belediyesi, kentte ve ilçelerde “Kadına yönelik şiddet, koruyucu ve önleyici tedbirler” semineri düzenleniyor.

Büyükşehir Belediyesi, Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda bilgi ve farkındalığın artırılması amacıyla seminerler düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından 13 ilçede “Kadına yönelik şiddet, koruyucu ve önleyici tedbirler” seminer gerçekleştiriliyor. Seminerlerin ilki Muradiye’de düzenlenirken bugünkü seminerde İpekyolu İlçesi Berivan Kültür Merkezinde düzenlendi. Sosyolog Mesut Uce tarafından verilen seminere kadınlar büyük ilgi gösterdi. Seminerde toplumsal cinsiyet eşitsizliği, şiddetin tanımı, türleri, kadın ve çocuklar üzerindeki etkileri, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda hizmet veren kurum ve kuruluşlar ile ulusal ve uluslararası mevzuat hakkında bilgiler verildi.

Katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilen program soru-cevap bölümünün ardından tamamlandı.