solyanreklam
sagreklam

Başkan Çelik,'Nerede sıkıntı varsa Kayseri oradadır'

Başkan Çelik, Kayseri’nin en önemli değerinin gönlü zengin insanları olduğunu söyledi.

Başkan Çelik,'Nerede sıkıntı varsa  Kayseri oradadır'
  • 17 Şubat 2018, Cumartesi 15:56

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Diyanet Vakfı’nın yardım tırının uğurlanması töreninde, Türk Diyanet Vakfı’nın ziyaretinde ve Diyanet Vakfı’nın yemeğinde Kayseri’nin ve Kayserililerin en önemli özelliğini vurguladı. Başkan Mustafa Çelik, gönlü zengin hayırsever insanlarımızın Kayseri’nin en büyük değeri olduğunu söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türk Diyanet Vakfı ve Kayseri İl Müftülüğü’nün öncülüğünde Kayseri’den Halep’e 50 tır yardım malzemesi gönderilmesi töreninde şehrimizde çok kısa bir sürede bu kadar çok yardım malzemesi toplanmasının önemini vurguladı. Bu durumun Kayseri’nin özelliği ve güzelliğini gösterdiğini ifade eden Başkan Çelik, “Birçok şehrin övündüğü, gurur duyduğu değerleri vardır. Bazı şehirler coğrafi konumu bakımından deniziyle övünür, kiminin ekili, dikili alanı sulak alanı çoktur ve bununla övünür, bazıları yer altı zenginlikleriyle övünür. Biz de bunların hiçbiri yok; ama Elhamdülillah Kayseri’nin öyle bir değeri var ki, herkes gıptayla bakıyor.  Gönlü zengin, hayırsever insanlarımız Kayseri’nin en büyük değeri. Allah bu güzelliğimizi elimizden almasın. Gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında ne zaman bir sıkıntı olduysa Kayserili oradadır. Herkes çorbada bizimde tuzumuz olsun diye yardıma koşar. Tabii sadece kişilerde bu özellik yok. Elhamdülillah kurum ve kuruluşlara da yansımış durumda. Kayseri’de gerek iş adamları dernekleri, gerek odalarımız, gerek organize sanayi bölgemiz, valiliğimiz, diyanet işlerimiz ve belediyelerimiz bu tarz durumlarda hep ellerini açıp koşuyor” dedi.


“KAYSERİ İYİLİKTE ÖNCÜ”


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı 2. Başkanı Başkanı İlhan Serenli’nin ziyaretinde de Kayseri’nin özelliklerinin altını çizdi. Diyanet Vakfı 2. Başkanı Serenli, Kayseri’nin iyilikte öncü bir şehir olduğunu belirtti. Türkiye’den giden yardım tırlarının yüzde25’inin Kayseri’den gittiğini vurgulayan Serenli, “Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak devamlı yardımcı oluyorsunuz ve destek veriyorsunuz. Yardım ve destekleriniz için teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik de güç durumda olanlara yardım etmeyi insanlık vazifesi ve vebal olarak gördüklerini söyledi. Başı sıkışanın herkesin bundan sonra da yanında olmak için gayret edeceklerini ifade eden Başkan Çelik, “Hayırsever olmak için ille zengin olmak gerekmiyor. Gönül zengini olsun yetiyor. Bu hayırseverlik duygusu, bizim gönlü zengin hemşehrilerimizde bulunuyor. Bununla övünüyoruz, gurur duyuyoruz. Rabbim bu özelliğimizi elimizden almasın. Darda olan, başı sıkışan varsa, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada yanlarında olacağız” dedi.


“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYORUZ”


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türk Diyanet Vakfı’nın hayırseverlere vermiş olduğu yemeğe de katıldı. Yemekte yaptığı konuşmada da gönlü zengin Kayserililere teşekkür eden Başkan Çelik, “Şehrimizde gücü yeten, yetmeyen herkes imkanı doğrultusunda hayır işlemeye çalışıyor. Bu özelliğimizle tüm Türkiye’ye örnek oluyoruz. Birçok yaptığımız proje örnek alınıyor; ancak hayırseverlik özelliğimiz taklit edilemiyor. Çünkü, bu iş Allah vergisi. Rabbim herkese bir rızık veriyor, fakat herkes bunu dağıtamıyor” şeklinde konuştu. 

 

Belediyeler Haber Platformu 

http://www.belediyehaberleri.com.tr
 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık