solyanreklam
sagreklam

Engelliler Günü Etkinlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Tunceli Valiliği ve Belediyemiz öncülüğünde, ilde faaliyet gösteren ilgili kurumlarca 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Engelliler Günü Etkinlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu
  • 18 Aralık 2017, Pazartesi 18:03

   Tunceli Valiliği ve Belediyemiz öncülüğünde, ilde faaliyet gösteren ilgili kurumlarca 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. 
Etkinliğe Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel ile Eşi Handan Sonel Hanımefendi, 4. Komando Tugay Komutan V. Piyade Albay Ferudun Bircan, Vali Yardımcıları Selçuk Yosunkaya ve Akın Zor, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Alay Komutanı Tekin Aktemur, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 
İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programda yapılan bütün konuşmalar, işitme engeli olan bireyler için işaret diliyle anlatıldı.
        Programda konuşan Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Valilik ve Belediye olarak kent genelinde yaşayan engeli olan bireylerin her zaman yanında olduklarını belirterek şunları söyledi:
“Bizler de ev ev gezerek sizleri bularak ihtiyaçlarınız varsa, sizleri rencide etmeden en iyi şekilde karşılamak zorundayız. Biz yol yaparız, bina yaparız sıkıntı yok. Ama eğer uzakta bir köyümüzde, bir mezramızda , bir mahallemizde sizleri unutursak, bir yetim çocuğu unutursak, garibimizi unutursak bunun sorumluluğu öbür tarafta da var. Yani önce gönülleri yapacağız. Şu an engeli olan 2 bin 529 vatandaşımız var Tunceli genelinde. Merkezde 917 vatandaşımız var. Hepsinin evine gidildi. Tek tek bakıldı ve gidilmeye devam edecek. Unuttuğumuz, eksiğimiz olabilir. Onları da tamamlayacağız inşallah. Yine 279 yetim ve öksüzümüze ulaşıldı. 88 şehit ailemiz ve 55 gazimize ulaşıldı. Bunları niye söylüyorum kayıt altına almak önemli. Yoksa yılın belirli gün ve haftalarında bir araya gelmek, kutlamak yeterli değil.” 
        Konuşmaların ardından kentte faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezlerinde hizmet alan engeli olan bireylerin hazırladığı dans gösterileri ve çeşitli etkinlikleri ilgiyle izlendi. 
3 Aralık Dünya Engelliler Günü programına katılan Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel’in engeli olan bireylerle halay çekmesi ise renkli görüntülere sahne oldu.
Program, Özel Umudumuz Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel’e plaket takdim edilmesinin ardından sona erdi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık