solyanreklam
sagreklam

Çorlu'da Atatürk Büstü Açılışı Gerçekleşti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu ilçesinde Atatürk Büstü açılış töreni gerçekleştirildi.

Çorlu'da Atatürk Büstü Açılışı Gerçekleşti
  • 09 Şubat 2019, Cumartesi 11:10

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu ilçesinde Atatürk Büstü açılış töreni gerçekleştirildi.

Çorlu'daki Ergene Vadi Konutlarında gerçekleşen törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Mahalle Muhtarları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"ATATÜRK'ÜN SÖZLERİ YOLUMUZU AYDINLATIYOR"

Törende ilk konuşmayı Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt gerçekleştirdi. Ahmet Sarıkurt konuşmasında "Hayatımız, ülkemiz ve dünyamızda yaşanan süreç Ata'mızın o zamanlarda, bu günlere yönelik söylemiş olduğu sözlerin ne kadar kıymetli olduğunu bizlere bir kez daha gösteriyor. O sözler, meşale gibi yolumuzu aydınlatıyor." Dedi. Sarıkurt konuşmasını Başkan Kadir Albayrak'a teşekkür ederek bitirdi.

"ATA'MIZIN MİRASINA SAHİP ÇIKMAYI GÖREV KABUL EDİYORUZ"

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'un ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırasının unutturulmaya çalışıldığı, ders kitaplarından çıkarıldığı böyle bir dönemde, Ata'mızın hatırasına ve mirasına sahip çıkmayı görev olarak kabul ediyoruz. Ata'mıza olan vefa borcumuzun bir gereği olarak diğer ilçelerimiz ve kırsal mahallerimize Atatürk anıtları kazandırdık, cadde, meydan ve parklarımızda Atatürk siluetlerinin kurulumunu gerçekleştirdik. Bugün burada Çorlu ilçemize Atatürk anıtı kazandırıyor olmanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Vatandaşlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız bu anıtın önünden geçerken Ata'mızı hatırlayacaklar. Ata'mızın hatırasını yaşatmaktaki amacımız Atatürk'ün ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet değerlerini yaşatmaktır. Atatürk bu ülkenin kalbidir ve bu kalp ebediyen atacaktır." İfadelerini kullandı.

"ATATÜRK, DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK BİR ÜLKE İNŞA ETTİ"

Törende son konuşma Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer tarafından gerçekleştirildi. Yüceer, "Bundan 100 yıl önce 38 yaşında bir Paşa Samsun'a doğru yola çıktı  ve Kurtuluş Savaşı'nı sırtlandı. Yoksulluk içinde halkı ile birlikte yedi düvele karşı Kurtuluş Savaşı'nı kazandı. Türkiye Cumhuriyeti'ni inşa etti. Bütün dünyaya örnek olacak bir ülke gerçekleştirdi. Bize ne mutlu ki; bugün burada, bu önderin büstünün açılışı için bir aradayız. Benim çok sevdiğim bir söz diyor ki; eğer şimdi bir ağacın gölgesinde oturabiliyorsak birileri bir vakitler o toprağa tohum ektiği içindir.  Türkiye Cumhuriyeti o ağaç ve o tohumu ekense Mustafa Kemal Atatürk. Atatürk sevgisi bu topraklarda hiçbir zaman bitmez, yüreklerden bu sevgi asla sökülemez." şeklinde konuştu.

Ergene Vadisi Konutları Atatürk Büstü yapıla konuşmaların ardından kurdele kesimi ile son buldu.

 

 

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık