solyanreklam
sagreklam

‘ŞEHR-İ HİLAL’ ETKİNLİKLERİ YILDIRIM’DA BAŞLIYOR

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayının manevi atmosferine uygun programlarla ilçe sakinlerinin karşısına çıkmaya hazırlanan Yıldırım Belediyesi, Bayrak Alanı'nda düzenlenecek birbirinden güzel etkinliklerde Yıldırımlılarla biraraya gelecek.

‘ŞEHR-İ HİLAL’ ETKİNLİKLERİ YILDIRIM’DA BAŞLIYOR
  • 11 Mayıs 2019, Cumartesi 10:45

Geleneksel ramazan etkinlikleri kapsamında, orta oyunları, meddah, Hacivat-Karagöz gibi sahne sanatlarının yanı sıra, tasavvuf müziği konserleri, şiir dinletileri, söyleşiler gibi farklı etkinliklerde icra edilecek. Öte yandan Bursa Sanayi ve Ticaret Odası (BTSO) tarafından kurulan bin kişilik iftar çadırında sosyal yardımlaşma ve iftar ruhu da yaşatılacak.

Yıldırım’da geleneksel ramazan etkinliklerini sürdürdüklerini dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bu yılki ramazan etkinliklerimizi ‘Ramazan Obası’ teması ile sürdüreceğiz. Bayrak Alanı’nda düzenlediğimiz çadırlarımızda çocuklarımıza yönelik çalışmalarımız, etkinliklerimiz olacak. Hacivat-Karagöz, gölge oyunları, orta oyunları ve çocuklarımızın enerjilerini atabilecekleri birçok etkinlik ile bir çadırımızı çocuklarımıza tahsis ettik. Başka bir çadırımızda kültür sanat etkinlikleri olacak. Yazarlarımız ve şairlerimiz ile birlikte hoş bir sohbet içerisinde olacağız. Diğer bir çadırımız da türkülerimizle, tasavvuf musikimizle hoş vakitler geçireceğiz. Farklı bir çadırımızı ise Yıldırım’ın etkin derneklerine tahsis ettik. Yöresel müzikleri ile yöresel kültürlerinin yansımalarını gerçekleştirecekleri bir ortam sağlamış olacağız. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayının şehrimiz için, ülkemiz için, gönül coğrafyamız için hayırlar ve bereketler getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık