solyanreklam
sagreklam

OSMEK Yeni Projelerle Fark Oluşturuyor

Osmangazi Belediyesi'nin Halk Eğitim işbirliği ile ücretsiz olarak düzenlediği Osmangazi Belediyesi Meslek Edinme Kursları (OSMEK) fark oluşturmaya devam ediyor. Her yaştan vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği ve 54 branşta eğitim verilen OSMEK çatısı altında yepyeni bir proje daha hayata geçirildi.

OSMEK Yeni Projelerle Fark Oluşturuyor
  • 24 Eylül 2018, Pazartesi 10:05

Osmangazi Belediyesi’nin Halk Eğitim işbirliği ile ücretsiz olarak düzenlediği Osmangazi Belediyesi Meslek Edinme Kursları (OSMEK) fark oluşturmaya devam ediyor. Her yaştan vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği ve 54 branşta eğitim verilen OSMEK çatısı altında yepyeni bir proje daha hayata geçirildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GIZ) ile ortak yürütülen İş Karşılığı Ücret Projesi’ni başarıyla uygulayan OSMEK, her yaştan insana hem meslek öğretiyor hem de aile ekonomisine katkı sağlanmasına destek oluyor. Vatandaşların zamanını verimli geçirmeleri, becerilerini keşfederek meslek edinmeleri amaçlanan proje, 3 dönem halinde gerçekleştiriliyor ve her dönem yaklaşık 3 ay sürüyor. Kurs döneminde kursiyerlere İ�KUR tarafından aylık bin TL ücret ödeniyor. Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen uzmanlar eşliğinde eğitim gören 25 kursiyer, proje kapsamında sabun üretimi ve ahşap boyamanın inceliklerini öğrenerek meslek sahibi oluyor. 320 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere, dönem sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilirken, kursiyerler eğitim dönemi boyunca yaptıkları çalışmaları, düzenlenecek etkinlikler ile sergileme imkanı da bulacak. 

Eğitim konusunda hassas olduklarına dikkat çeken ve belediyecilik hizmetleri arasında eğitime öncelik verdiklerine vurgu yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ‘‘OSMEK çatısı altında birçok farklı branşta eğitimler düzenlerken, yeni ve farklı projelere de yer veriyoruz. Hemşehrilerimiz burada meslek öğrenmenin yanı sıra sosyalleşme imkanı buluyor, aile ekonomisine de katkı sağlıyorlar. Kursiyerlerimiz eğitim görürken, çocukları da çocuk gelişim uzmanları eşliğinde vakit geçiriyorlar’’ diye konuştu.

Projenin 18 Aralık’a kadar devam edeceğini söyleyen Başkan Dündar ‘‘Zamanını daha iyi kullanmak ve mesleki beceri kazanmak isteyen tüm vatandaşlarımızı kurslarımıza bekliyoruz’’ dedi.


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık