solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Balıkesir'i gözlüyor

Son zamanlarda ülke genelinde yaşanan çocuk istismarı ve çocuk ölümlerinin artması nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, şehirdeki çocuk parklarına kamera ve güvenlik sistemi kurarak önemli bir projeye imza attı.

Büyükşehir Balıkesir'i gözlüyor
  • 12 Temmuz 2018, Perşembe 0:00

Son zamanlarda ülke genelinde yaşanan çocuk istismarı ve çocuk ölümlerinin artması nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, şehirdeki çocuk parklarına kamera ve güvenlik sistemi kurarak önemli bir projeye imza attı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, akıllı kent Balıkesir projesi için ilk adımların atıldığını belirterek bu projeyle anne ve babaların çocuklarını daha huzurlu bir şekilde parklarda oynatabileceklerini söyledi.

Balıkesir’de yaşayan çocukların daha güvenli ve konforlu sahalarda oyun faaliyetlerini gerçekleştirebilmesi için hayata geçirilen ‘Güvenlik kameralı çocuk parkları’ projesinin tanıtımı Şehitler Parkı’nda yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun katıldığı tanıtımda projeyle ilgili bilgiler verildi.

BÜYÜKŞEHİRİN SORUMLULUĞUNDAKİ 22 PARK KAMERALARLA İZLENECEK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu akıllı kent Balıkesir projesi için ilk adımların atıldığını belirtirken bu projeyle artık anne ve babaların çocuklarını daha huzurlu bir şekilde parklarda oynatabileceklerini vurgulayarak “Parklarımızın daha güvenli olması için parklarımızın içindeki çocuk oyun alanlarında çocuklarımızın çok daha güvenli oynayabilmeleri için ailelerin çok daha mutlu ve huzurlu bir şekilde çocuklarımızı bu oyun bahçelerine gönderebilmesi için bizim sorumluluğumuzda olan 22 tane parkımızı kameralarla izleyerek burada olabilecek yanlışlıkları, istismarları, çocuklara yönelik olabilecek şiddetin önüne geçme gayreti içindeyiz. Bununla ilgili projemizi başlatmıştık bu devam ediyordu bundan sonra da devam edecek. Parklarımızın tamamını bu şekilde kameralarla izleyerek art niyetlerin önüne geçeceğiz. Emniyetin de işbirliğiyle bunu başaracağız. 10 adet parkımızda bulunan 19 adet çocuk oyun grubu alanının kameralarla güvenliği sağlandı. Hedefimiz, kent ve ilçe merkezlerimizdeki çocuk oyun alanlarını ‘Akıllı Kent Balıkesir’ projesi kapsamında 2023 hedefleri doğrultusunda izlenebilir hale getirmektir. Biliyorsunuz Çevre ve Şehircilik Bakanlığının akıllı şehirler 2023 projesine de Balıkesir dahil edilmişti. Balıkesir’de bu şehirlerden biriydi. Akıllı kent Balıkesir uygulamaları çerçevesinde parklarımızı da kameralarla güvenli hale getirmiş oluyoruz. Önümüzdeki günlerde inşallah kavşaklarımızı akıllandıracağız. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BETON BELEDİYECİLİĞİNDEN GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNE

Anne ve babaların çocuklarını kameralı parklar sayesinde daha güvenli şekilde oynatabileceklerini dile getiren Başkan Kafaoğlu “Toplumun her kesimini de bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Belediyecilik artık böyle bir şey. Doğumdan ölüme kadar insanların her şeyiyle ilgileniyoruz. Öznesi insan olan öznesi Balıkesir olan her şey ile ilgileniyoruz. Belediyecilik kanalizasyon demek değil belediyecilik artık beton belediyeciliğinden gönül alma belediyeciliğine terfi etmiştir. Bizler de vatandaşın gönlünü kazanmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu parkta bulunan çocuklara oyuncak dağıtırken aileleriyle de sohbet etti. Törene AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Daire Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Tarih : 12.7.2018 11:00:00

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık