solyanreklam
sagreklam

Balıkesir’de Demokrasi Nöbeti

Balıkesir’de 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümü nedeniyle Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti programı düzenlendi.

Balıkesir’de  Demokrasi Nöbeti
  • 16 Temmuz 2018, Pazartesi 0:00

Balıkesir’de 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümü nedeniyle Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti programı düzenlendi.

Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Sonrasında Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi, 15 Temmuz 2016'daki bazı görüntüler izletildi ve sala okundu. Meydanda toplanan vatandaşlar ile protokol üyelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaptığı konuşması canlı olarak izletildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından milletvekilleri tek tek halkı selamlarken 15 Temmuz ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve milletvekillerinin yanı sıra Balıkesir protokolü ve on bine yakın Balıkesirli’nin katıldığı Demokrasi Nöbeti’nde Balıkesirliler’e hitap eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu özetle şunları söyledi; “Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir, Hasan Basri Çantay’ın memleketi Balıkesir, Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın şehri Balıkesir, Çanakkale savaşı kahramanı Seyit Onbaşı’nın memleketi Balıkesir, Kırkpınar’da başaltında şampiyon olup başpehlivanlığa yükselen sporcusu olan Balıkesir. Balıkesir pehlivanların memleketi, yiğit insanların memleketidir. Balıkesir vatan, millet, bayrak sevgisi olunca en önde yer alan bir ildir. Yunanlıların İzmir’e işgal ettiği esnada 41 bayrak adam Alaca Mescit’te toplanıp düşmana karşı silahlı mücadele yapan memlekettir.

16 Mayıs’ta Atatürk Samsun’a çıkmadan önce Balıkesir düşmana karşı müfrezelerini oluşturarak silahlı mücadele yapmıştır. Balıkesir Çanakkale savaşında en çok şehit veren ildir, 3 dönem Balıkesir Lisesi mezun vermedi. İşte böyle bir milletin, şehrin mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Balıkesirliler başınız dik alnınız açık olsun. Balıkesirliler söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyerek meydanları doldurdu. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla Milli İrade Meydanını dolduran Balıkesirliler 1 ay boyunca nöbet tuttu ve demokrasiye, cumhurbaşkanına ve meclisine sahip çıktı. 15 Temmuz hain darbe girişimi sizin göğsünüze çarparak yenildi, bundan sonrada yenilmeye mahkûm olacak. Balıkesir üzerine düşeni yaptı ve yapmaya da devam edecek. Milletin iradesi rüzgâr gibi esti, içindeki iman gücü rüzgâr gibi esti, içindeki vatan gücü rüzgâr gibi eserek darbeye dur denildi. Bu millet artık dirildi, şahlandı. Balıkesir’in kurtuluşu, kuruluşu var 15 Temmuz’dan sonra Balıkesir dirildi artık şahlanma zamanı. Bundan sonra 15 Temmuz 2016’daki gibi olmaz, milletimiz artık hazırlıklı. Menderes’i astılar sesimizi çıkaramadık, rahmetli Özal’ı zehirlediler, Erbakan hocayı devirdiler ama bu millet Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yedirmedi.

15 Temmuz gecesi 250 kardeşimiz şehit oldu, 2190 kardeşimiz gazi oldu. O hainler başarılı olsaydı bugün burada toplanamazdık, başarılı olsalardı ülkemizi bölüp parçalayacaklardı ama başaramadılar. Çanakkale ruhunu, 15 Temmuz ruhunu dimdik ayakta tuttuğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin, ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyenlere fırsat vermesin.

Öte yandan aynı gün 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda Balıkesir Valiliği tarafından şehit aileleri ve gaziler için düzenlediği yemek organizasyonuna da katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, şehit aileleri ile bol bol sohbet ederken; sık sık fotoğraf çektirdi.

Tarih : 16.7.2018 14:00:00

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık