solyanreklam
sagreklam

Liseli Gençler Mevlana İçin Yazacak

Osmangazi Belediyesi'nin, edebiyat dünyamıza yeni eserler kazandırmak, Mevlana'nın dünyaya yayılan felsefesini gençlerin hafızalarına ve ruhlarına işlemek amacıyla bu yıl 8'incisini düzenlediği Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması başladı.

Liseli Gençler Mevlana İçin Yazacak
  • 02 Ekim 2018, Salı 11:17

Osmangazi Belediyesi’nin, edebiyat dünyamıza yeni eserler kazandırmak, Mevlana’nın dünyaya yayılan felsefesini gençlerin hafızalarına ve ruhlarına işlemek amacıyla bu yıl 8’incisini düzenlediği Liselerarası Mevlana şiir Yarışması başladı. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve “Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği” işbirliğinde düzenlenen Liselerarası Mevlana şiir Yarışması’nın tanıtım toplantısı Sümbüllü Bahçe Konağı’nda gerçekleşti. Gençlerin, Mevlana sevgisini istedikleri gibi anlatacakları yarışmanın tanıtım toplantısına Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yanı sıra Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Ömer Eşer, Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu, Uludağ Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Saadettin Eğri, şair Ercan Yılmaz ve Mustafa Başpınar katıldı.

Yarışma hakkında bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi sınırları içerisinde başlattıkları Mevlana şiir Yarışmasının tüm Türkiye’ye yayıldığını belirterek ‘‘Yarışmamızın zemini oturdu, kökleri saldı ve bundan sonraki süreçte de gelişiyor. Bu yarışmalar ile bizler öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetme imkanı buldukları bir platform oluşturuyoruz. Ayrıca çıkan eserleri kitap haline getiriyor, bununla birlikte yeni şairlerin çıkmasına zemin hazırlamış oluyoruz. Serbest konulu belirlenen yarışmamıza ilgi her geçen yıl artıyor. 16 Kasım tarihinde son bulacak müracaat öncesi tüm gençlerimizi yarışmaya davet ediyorum. Güzel eserlerin ortaya çıkacağına yürekten inanıyor, başarılar diliyorum’’ dedi.

Yarışmanın müracaatları, [email protected] adresine e-posta yoluyla yapılacak. Ayrıca yarışmaya katılmak isteyen genç yetenekler 270 70 42 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alabilecek. Yarışma sonunda birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL ve üç mansiyon ödülleri için de biner TL verilecek.


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık