solyanreklam
sagreklam

Dede Torun El Ele Osmangazi’de Buluştu

Osmangazi Belediyesi ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün ortak projesi kapsamında Huzurevi’nde kalan yaşlılar ve yetiştirme yurdunda kalan çocuklar bahar şenliğinde bir araya geldi.

Dede Torun El Ele Osmangazi’de Buluştu
  • 04 Mayıs 2019, Cumartesi 11:20

Osmangazi Belediyesi ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün ortak projesi kapsamında Huzurevi'nde kalan yaşlılar ve yetiştirme yurdunda kalan çocuklar bahar şenliğinde bir araya geldi.

Ziraat Mesire Alanı'nda gerçekleştirilen "Dede Nene Torun El Ele Bahar Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu. Nesillerin bir araya geldiği piknikte, çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı. Güzel havanın tadını çıkaran yaşlılar ve çocuklar, hep birlikte oyunlar oynayıp eğlendi. İp çekme, çuval yarışı, yakan top oyunları oynayan çocuklara huzurevi sakinleri de eşlik etti.

Etkinliğe katılan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, gönül belediyeciliğinin bu gibi etkinliklerle vatandaşa dokunmak olduğunu belirterek, "Bu buluşmalarda, nesillerin kültür aktarımını sağlamış oluyoruz. Eskiden dede ve nineler, torunlarına örf ve adetlerini, ahlak kaidelerini aktarıyordu. Bugün sanayi toplumunda ne yazık ki mümkün olamıyor. Biz buna vesile olmak istiyoruz. Bunu geleneksel hale getireceğiz" dedi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Erkut Öneş de, huzurevinde kalan yaşlılar ile yetiştirme yurdunda kalan çocukların kısa sürede birbirine kaynaştığını ifade ederek, "Biz çocuklarımızın ekranla değil, akranlarıyla büyümesini vesile oluyoruz. Dede ve nineleriyle büyüyen çocukların aile bağları daha güçlü oluyor" diye konuştu.

Bahar şenliğinde dedeler ve torunlar, hep birlikte piknik yaparken, huzurevi korosunun konseri ise büyük alkış aldı.


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık