solyanreklam
sagreklam

Başkan Dündar: 'Kentin Tarihi Kimliğini Ortaya Çıkarıyoruz'

Osmangazi Belediyesi tarihi yapılara yönelik çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Alipaşa Mahallesi'ndeki 19'uncu yüzyıla ait sivil mimari örneği yapı Gazzizade Kültür Merkezi adıyla hayat bulmaya hazırlanırken, binada ince işçilikler başladı.

Başkan Dündar: 'Kentin Tarihi Kimliğini Ortaya Çıkarıyoruz'
  • 15 Eylül 2018, Cumartesi 1:26

Osmangazi Belediyesi tarihi yapılara yönelik çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Alipaşa Mahallesi’ndeki 19’uncu yüzyıla ait sivil mimari örneği yapı Gazzizade Kültür Merkezi adıyla hayat bulmaya hazırlanırken, binada ince işçilikler başladı.

Modern şehirleşmenin örneklerini başarılı kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ortaya koyan Osmangazi Belediyesi sahip olduğu tarihi mirası da ayağa kaldırmaya devam ediyor. Osmangazi’nin her köşesinde yer alan tarihi yapılara, mimarisi ve özgünlüğü korunarak sahip çıkılıyor. Alipaşa Mahallesi’nde 19’uncu yüzyılın ilk yarısında inşa edilen sivil mimarî örneği yapı yürütülen rekonstrüksiyon çalışması ile yeniden ayağa kaldırılıyor. Toplam 210 metrekare alan üzerine bodrum+2 kat olarak inşa edilen tarihi yapıda, ahşap karkas bölümü, kaba sıva işlemleri ve binanın çatısı tamamlandı.

İNCE İŞÇİLİKLER BAŞLADI

Tarihi yapıda bugüne kadar muhafaza edilen niş ve kalem işi alımları eski yerlerine monte edilerek, eksik ve bütünlüğünü kaybetmiş detayları tamamlama çalışmalarına başlandı. Kapı, pencere ve ahşap döşeme işlemlerinin yapılacağı bina, ince işçiliklerin ve binanın orijinalinde yer alan kalem işlerinin tamamlanmasının ardından yıl sonuna kadar hizmete açılacak. Çalışmalar hakkında bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “İlçemizin farklı noktalarında, yok olmaya yüz tutan tarihi yapıları yeniden ayağa kaldırarak vatandaşlarımızın kullanımına sunuyoruz. Alipaşa Mahallemizde yer alan bu yapı da ahşap karkas olarak inşa edilen bir eser. Binanın sökülen orijinal bölümleri inşaatın tamamlanmasıyla birlikte ince işçilik çalışmaları ile binaya yeniden monte ediliyor. Eksik ve bütünlüğünü kaybetmiş olan detayların tamamlaması için de arkadaşlarımız titizlikle çalışıyor. Tamamlandığında kültür merkezi olarak faaliyet gösterecek binaya, Bursa’nın önde gelen mutasavvıflarından Gazzizade Abdüllatif Efendi’nin adını yaşatmak adına ‘Gazzizade Kültür Merkezi’ ismi verilecek. Bu çalışma ile 19. yüzyılın mimari yapısını günümüze taşıyarak kentin tarihi kimliğini ortaya çıkarıyoruz” dedi.



HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık