solyanreklam
sagreklam

Orhanelililer 15 Temmuz gecesi yine meydandaydı

Orhanelililer 15 Temmuz gecesi yine meydandaydı

Orhanelililer 15 Temmuz gecesi yine meydandaydı
  • 16 Temmuz 2018, Pazartesi 17:00


15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Orhaneli’de binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Ellerinde Türk bayraklarıyla yaşlısından, gencine, ilçe meydanında toplanan halk, 15 Temmuz’u unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını bir kez daha gösterdi. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “15 Temmuz  2016 gecesi Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Türkiye’deki ilk yürüyüşü biz gerçekleştirdik. Yürürken selalar okunmaya başladı. Selalar okunurken 15 bin kişiyi geçtik. Orhaneli, tarihinde bir kez daha ülke sevdasını en iyi şekilde ispat etti” dedi.

Orhaneli’de düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Kadir Temel, İlçe Emniyet Amiri Ekrem Turan, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.Program, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının canlı olarak izlendiği etkinlikte, Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleşti.
Programda bir konuşma yapan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “15 Temmuz 2016 gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Türkiye’deki ilk yürüyüşü biz gerçekleştirdik. Yürürken salalar okunmaya başladı. Salalar okunurken 15 bin kişiyi geçtik. Orhaneli, tarihinde bir kez daha ülke sevdasını en iyi şekilde ispat etti” diye konuştu. Ülke sevdasının, bu milletin DNA’sında olduğunu söyleyen Başkan Tatlıoğlu, “Bu millet Cumhurbaşkanımızı bağrına bastı ve dedi ki ‘Bu sistemi değiştir’.  24 Haziran’da Türkiye’de bir sistem değişti. Bu ülkede insanlar Sayın Cumhurbaşkanımıza ‘Sen bu işi hak ettin. Biz seni yine başımıza taç ediyoruz. Devlet Başkanımız, Cumhurbaşkanımızsın’ dedi “ ifadesini kullandı. 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişiminin bu ülkeyi yok etmek üzere yapılmak istendiğini belirten Başkan Tatlıoğlu, şunları söyledi:
 “Bu hainliğin arkasında kimler var, hepimiz biliyoruz. Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, Malazgirt’te hakkımızdan gelemediler. FETÖ hainiyle bu devleti nasıl ele geçiririzi denediler. Hamdolsun yaşlılarımız ve sabilerimizin duasıyla, bu ilçede ve bu ülkede kahramanlarla beraber bu belayı defettik. Ülke savunması söz konusu olduğunda dün Kurtuluş Savaşı’ndan sonra genç Türkiye Cumhuriyeti Devleti iken nasıl iki uçak alıp bu devlete verdiyse, Çanakkale’de bütün erkeklerini nasıl şehit verdiyse, Kurtuluş Savaşı’nda elindeki öküz arabalarıyla annelerimiz, bacılarımız, elimizdeki yiyeceklerin tamamını Haymana’ya Atatürk’ün ordusuna nasıl götürdülerse bugün o insanların çocukları ve torunları aynı kahramanlığı gösterdiler. Ülkemiz ve ilçemizle gurur duyuyoruz”
Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ise, “15 Temmuz milletin zaferidir. Milli iradenin zaferidir. Hakla batılın savaşı sonunda, hakkın galip gelmesidir ve demokrasinin zaferidir. Allah şehitlerimiz ve gazilerimizden razı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı verilen mücadelenin simgesi haline gelen salalar okundu. İlçe protokolü ve binlerce kişi tekbir getirerek, demokrasi yürüyüşü yaptı. Etkinlik, yürüyüşün ardından ilçe meydanında Orhaneli Müftülüğü tarafından 15 Temmuz şehitleri için Kuran-ı Kerim’in okunmasıyla sona erdi

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık