solyanreklam
sagreklam

Orhaneli'de Yörük Türkmen Şöleni coşkusu

Orhaneli'de Yörük Türkmen Şöleni coşkusu

Orhaneli'de Yörük Türkmen Şöleni coşkusu
  • 19 Eylül 2018, Çarşamba 19:30

Orhaneli Karagöz Kültür Şenliği ve Yörük Türkmen Şöleni’nin ikinci günü Karagöz Şenlik alanında yoğun katılımla başladı. Yörük Türkmen Şöleninde 60’ı aşkın ilden gelen Yörük Türkmenler birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Orhaneli Belediye Başkanı ve Türkiye -Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Bugün burada ülke sevdalıları, bu devleti, bu milleti, bu bayrağı ve bu vatanı karşılıksız seven insanlarla beraberce bir şölen yaşıyoruz. Yurt içi ve yurt dışından gelen tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Karagöz Şenlik alanında düzenlenen Yörük Türkmen Şölenine, devlet eski bakanlarından Kürşad Tüzmen, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı İdris Güllüce,  Ak Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Ak Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Bursa Vali Yardımcısı Abidin Ünsal,  Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldız, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı, Ak Parti Bursa eski Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, Türk Dünyası Türkmen Beyi ve Kazakistan Fahri Konsolosu Halil Uluer, Kosova’nın Dragaj Belediye Başkanı Şaban Şaboni, Bursa Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Handan Askeran Ton, Türkiye-Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Başkan Yardımcıları, konfederasyon, federasyon, dernek başkanları, üniversiteli gençler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Yörük göçü istikbal yürüyüşü, kara çadır kurulması ve çadırın önüne Türk Bayrağının dikilmesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, birlik-dirlik ve dirilik duası ile başlayan şölende konuşan Orhaneli Belediye Başkanı ve Türkiye -Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Bugün burada ülke sevdalıları, bu devleti, bu milleti, bu bayrağı ve bu vatanı karşılıksız seven insanlarla beraberce bir şölen yaşıyoruz. Yurt içi ve yurt dışından gelen tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. Tatlıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Her devlet, Türklerle uğraşıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni nasıl yıkarız diye bin yıldır uğraşıyorlar. Niye?  Türkiye’yi yıkarlarsa Türk dünyası ve İslam alemini çok daha çabuk bitiririz diye… Bizde onlara bir mesaj olsun diye bugün burada yurt içi ve yurt dışından gelen Türklerle diyoruz ki ‘Ey dünya, biz güçlü bir devletiz. Topunuz da gelseniz, hepiniz de gelseniz, biz ayakta durmaya devam edeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin” dedi.

Şölen, konuşmaların ardından geleneksel Türk sporları, Bayan Atlı Okçuluk Kulübü’nün gösterileri, binicilik gösterileri, çeşitli kültürel yarışmalar, halk oyunları gösterileri ve kültürel sanatçıların konserleriyle devam etti. Etkinlik kapsamında düzenlenen yarışmalarda birinci olanlara ödülleri protokol üyeleri tarafından verilirken, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı İdris Güllüce, üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek, ülke gündemine ilişkin söyleşide bulundu.

Şölenin akşam ki programı ise Başkan İrfan Tatlıoğlu öncülüğünde kortej yürüyüşü ile başladı. Daha sonra 9 Eylül Meydanında devam eden etkinlikte konuşan Tatlıoğlu Yörük kültürünün yaşandığı Orhaneli’de geçmiş ve gelecek arasında köprü kurmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Şölenin geleneklerin yaşatılmasına ve tanıtımına büyük katkı sağladığına dikkat çeken Başkan Tatlıoğlu, tüm katılımcılara ve ilçe halkına teşekkür etti. Katılımın yoğun olduğu etkinlik, canlı Karagöz Hacıvat gösterisi ve kültürel sanatçıların verdiği konserlerle sona erdi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık