Nilüfer’de 30 bin kişiye aşure ikramı

Nilüfer Belediyesi, paylaşımların arttığı Muharrem ayında, her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Bolluk ve bereketin simgesi olan aşure ikramlarını, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, mahalle muhtarlarıyla birlikte, vatandaşların en yoğun bulunduğu yerler olan pazaryerlerinde yaptı. Başkan Bozbey, dağıtımın yapıldığı yerlerde önce pazar esnafını ziyaret ederek hayırlı işler diledi, ardından aşure kazanının başına geçerek kendi elleriyle vatandaşlara aşure dağıttı. Bu yıl kentin 20 mahallesinde toplam 30 bin kişiye ikram edilen aşureden yiyen vatandaşlar, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu yaşadı. Aşure ikramları semt pazarlarının yanı sıra Nilüfer Belediyesi çalışanları ile İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi sakinlerine de yapıldı. Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde kurulan kazanların başına geçerek personele aşure ikramında bulundu.

Nilüfer’de 30 bin kişiye aşure ikramı
  • 09 Ekim 2018, Salı 14:17
Nilüfer Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle, 20 mahallede 30 bin kişiye aşure ikram etti. Geleneksel hale gelen aşure dağıtımlarına Başkan Mustafa Bozbey de katıldı.