Nevzat Çevik geleceğin müzelerini anlattı

Nilüfer Belediyesi'nin Gümüştepe (Misi) Mahallesi'nde bulunan Edebiyat Müzesi, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Edebiyat Müzesi'nde son olarak Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik'in konuşmacı olarak katıldığı 'Müze ve Masallar' söyleşisi gerçekleştirildi. Bursalılar’ın yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, Prof. Dr. Çevik, geleneksel değerlerin yeni müzecilik anlayışı içinde nasıl yer alacağını katılımcılarla paylaştı. Çevik, "Dünyada yükselen modern müzecilik eğilimleriyle birlikte geleceğin müzecilik anlayışında geleneksel değerlerin de yer alması gerekiyor. Bu konuda akıllı müze kavramını Simurg masalının felsefesi içinde değerlendirerek, çok konuşulan masalla, az konuşulan müze meselelerini katılımcılarla paylaşıyorum. Kültür ve müze konusunda yüksek bilinç yaratmaya çalışan ve açtığı müzelerle bunu somutlaştıran Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e teşekkür ediyorum" dedi.

Nevzat Çevik geleceğin müzelerini anlattı
  • 01 Şubat 2019, Cuma 7:41
Nilüfer Belediyesi Edebiyat Müzesi'nde 'Müze ve Masallar' söyleşisi gerçekleştiren Prof. Dr Nevzat Çevik, dünyada yükselen modern müzecilik eğilimlerini ve geleceğin müzesinin nasıl biçimlendiğini anlattı.