solyanreklam
sagreklam

MÜRSEL, KARA İNCİR ŞENLİĞİ İLE COŞTU

MÜRSEL, KARA İNCİR ŞENLİĞİ İLE COŞTU

MÜRSEL, KARA İNCİR ŞENLİĞİ İLE COŞTU
  • 27 Ağustos 2018, Pazartesi 0:00

Mudanya Belediyesi’nin, kara incir üretiminde önemli bir yere sahip olan Mürsel Mahallesi’nde düzenlediği 4.  Kara İncir Şenliği, büyük ilgi gördü. Üreticilerin ürünlerini sergilediği şenlikte coşku, Feryal Öney’in muhteşem konseriyle doruğa ulaştı.

Kaliteli zeytin, üzüm ve incir üretimiyle adını dünyaya duyuran Mudanya’yı, şenlik coşkusu sardı. Mudanya Belediyesi tarafından üretimi artırmak, üreticiyi desteklemek ve Mudanya’nın tarımsal değerlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen Mürsel Kara İncir Şenliği, geniş katılımla gerçekleşti. “En Lezzetli İncir” yarışmasının yanı sıra Mudanya Belediyesi Yaz Okulu kursiyerlerinin modern dans, ritim gösterilerinin yer aldığı şenlikte coşku, Feryal Öney’in muhteşem konseriyle doruğa ulaştı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen şenliğe, CHP İstanbul Milletvekili Turhan Aydoğan, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman, Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan, Mudanya Ziraat Odası Başkanı Raif Döner, Mürsel Muhtarı Hüseyin Çakır, mahalle sakinleri ve Bursalılar katıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, stantları tek tek ziyaret ederek katılımcılara çeşitli hediyeler dağıttı. 

ELDE KALAN İNCİR VE ÜZÜMÜ MUDANYA BELEDİYESİ ALACAK

Etkinlikte konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın bereketli topraklarında yetişen ürünlerinin tanıtımına katkı sağladıklarını belirterek, “Mudanya’da güzel şeyler olacak, Mudanya ile herkes gurur duyacak dedik. 4 yıl 4 ay 26 gün oldu. Alnımız ak, karşınızdayız. Mudanya üreten, mutlu insanların kenti oldu. Bununla gurur duyuyoruz. Sözümüz vardı. Mudanya sanayi kenti olamaz, turizm, eğitim, tarım kenti olmalı dedik. Mudanya’nın üç değerli karasını, üreticisini, köylüsünü desteklemeli, kalkındırmalı dedik. Ata’mızın da dediği gibi köylüsünü bu milletin efendisi yapmak için çalıştık. Gerek incir üreticisi, gerekse üzüm üreticisi kardeşlerim asla korkmayın, elinizde kalan inciri ve üzümü Mudanya Belediyesi tüccarın üstüne bir lira daha fazla vererek alacak ve bütün Mudanyalı hemşerilerine dağıtacak. Kazandığımızı, alın terimizi paylaşacağız. Mudanya Belediyesi sizi tefeciye tüfeciye muhtaç etmeyecek. 30 Mart 2014’te bir güneş doğdu, değişim başladı. Tertemiz bir belediyecilik anlayışıyla birlikte tertemiz çalıştık. 47 mahallemizin bütün sokaklarına hizmet götürdük. Bugüne kadar hiç yapılmamış etkinliklerde birlikte olduk. Ekmeğimizi bölüştük. Hiçbir karşılık beklemeden. Hepsi size helal olsun” diye konuştu.

Etkinlikte konuşan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise Mudanya’nın 30 yıl aradan sonra tertemiz, sosyal demokrat bir başkanla yönetildiğini vurgulayarak, Başkan Hayri Türkyılmaz’a teşekkür etti. Mürsel Mahalle Muhtarı Hüseyin Çakır ise, göreve geldiğinden bu yana üreticinin yanında olan Başkan Türkyılmaz’ın çalışmalarından duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Allah sizi başımızdan eksik etmesin” dedi.

FERYAL ÖNEY TÜRKÜYLE COŞTURDU

“En Lezzetli İncir” yarışması şenliğin en fazla ilgi gören etkinliği oldu. Yarışmada birinci Okan Kocatürk, ikinci Mehmet İlhan ve üçüncü Eslem Tosun olurken, dereceye giren yarışmacılar jüri üyeleri tarafından ödüllendirildi. Etkinlikte Mudanya Bandosu da mini bir konser verdi. Şenliğin finalinde sahneye çıkan Feryal Öney, verdiği konserle coşkuyu zirveye taşıdı. Genç yaşlı yüzlerce kişi Feryal Öney’in türküleriyle coştu.

 

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık