solyanreklam
sagreklam

MUDANYA’NIN GEÇMİŞ DÖNEM BAŞKANLARINA MÜFETTİŞ İNCELEMESİ

MUDANYA’NIN GEÇMİŞ DÖNEM BAŞKANLARINA MÜFETTİŞ İNCELEMESİ

MUDANYA’NIN GEÇMİŞ DÖNEM BAŞKANLARINA MÜFETTİŞ İNCELEMESİ
  • 28 Ağustos 2018, Salı 0:00

Mülkiye Başmüfettişi; Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın şikayeti üzerine geçmiş dönem belediye başkanlarından Hasan Aktürk ile Erol Demirhisar hakkında inceleme başlattı. Göreve geldiğinde tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceğinin sözünü verdiğini hatırlatan Başkan Türkyılmaz, “Biz, ‘Tertemiz Başkan, Tertemiz Belediye’yi yarattık. Müfettişlerimiz görevlerini yapmaktadır, adalet yine yerini bulacaktır” dedi.

Mülkiye Başmüfettişi; Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın haklarında “görevi kötüye kullanma” nedeniyle suç duyurusunda bulunduğu geçmiş dönem belediye başkanlarından Hasan Aktürk ve Erol Demirhisar ile ilgili inceleme başlattı. Göreve geldiğinde Mudanya’nın ve Mudanyalı’nın hakkını yiyenlerden hesap soracağının sözünü veren Başkan Türkyılmaz, AKP’li başkan Hasan Aktürk döneminde Deniz Feneri kafeye verilen işletme ruhsatı ile Erol Demirhisar döneminde Ömerbey Mahallesi’nde özel mülke verilen yapı ruhsatı ile ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. Mülkiye Başmüfettişi, ilgili şikayet üzerine belediyede denetime başladı. Göreve geldiğinde “Tertemiz Başkan, Tertemiz Belediye, Tertemiz Mudanya” sözü verdiğini hatırlatan Başkan Türkyılmaz, “Vatandaşın özel mülkiyetinde bulunan yere verilen yapı izninin ardından yapının izin verilen yere değil, yanındaki belediye parseline yapılması ve yıllardır belediye parseli üzerinde faaliyetine devam etmesinin ortaya çıkmasıyla belediyemizce yapılan başvuru doğrultusunda inceleme yapılmaktadır. Göreve geldiğimizde tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceğimizin sözünü vermiştik. Rantları kestik, peşkeş çekilen belediye mülklerini, halkın malını yine halkın kullanımına açtık. Doğrulardan asla taviz vermedik. Çünkü biz ailemizden, partimizden bu terbiyeyi aldık. Halkın parasını halkın yararına kullandık. ‘Tertemiz Başkan, Tertemiz Belediye’ sloganının altını dolduran adımlar attık. Müfettişlerimiz görevlerini yapmaktadır, adalet yine yerini bulacaktır” dedi.

SAYIŞTAY MÜFETTİŞLERİ’NDEN 2018 YILI RUTİN DENETİMİ

Mudanya Belediyesi’nde ayrıca her yıl rutin olarak yapılan Sayıştay denetimleri de başladı. Sayıştay müfettişleri, belediyelerin hesap ve işlemlerinin kanunlara ve diğer hukuki düzenlemelere uygunluğunu tespit etmek, kamu idaresinin mali rapor ve tabloları doğru, güvenilir olarak yansıttığına ilişkin güvence elde etmek, mali yönetim, iç kontrol sistemlerini denetliyor. Mudanya Belediyesi’nin 2017 yılına ait mali bütçesi, gelir ve giderlerine ilişkin yaptığı denetlemede, kamu zararı oluşmadığı, belediyenin iş ve işlemlerinde kanunlara uyduğu yönünde rapor verdiğini hatırlatan Başkan Türkyılmaz, yapılan bütün denetim ve soruşturmalardan tertemiz çıktıklarını hatırlattı.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık