MUDANYA BELEDİYESİ’NE “SAĞLIKLI ÇEVRE” ÖDÜLÜ

• 16 Ağustos 2018, Perşembe 0:00

Doğada yaşayan her canlının yaşama hakkına saygı ilkesinden hareketle çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Sokak Hayvanları Besleme Odağı” projesi, Sağlıklı Kentler Birliği tarafından “Sağlıklı Çevre” kategorisinde en iyi uygulama ödülü aldı. Mudanya’yı ödüllü belediyecilik kavramıyla tanıştırdıklarını belirten Başkan Hayri Türkyılmaz,  “Sağlıklı çevre için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Sağlıklı Kentler Birliği’nin 2018 yılı Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülleri yarışması sonuçlandı.  Mudanya Belediyesi, başarılı sağlıklı şehir projelerinin üretilmesini özendirmek amacıyla düzenlenen yarışmada, “Sağlıklı Çevre” kategorisinde “Sokak Hayvanları Besleme Odağı” projesiyle en iyi uygulama ödülünün sahibi oldu. Sokak hayvanlarının vatandaşları rahatsız etmeden sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için Aydınpınar Mahallesi'nde oluşturulan besleme odağı projesinin ödül almasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’yı ödüllü belediyecilik kavramıyla tanıştırdıklarını belirterek, “Mudanya’da yaşayan her bir vatandaşımız Mudanya ile gurur duyacak demiştim. Şehir merkezinde oluşan köpek popülasyonunu kontrol altına almak, sokak hayvanlarını merkez dışına, kırsala taşımak, kısırlaştırılacak sokak hayvanlarının planlaması ile birlikte mama ve suya ulaşımını, tedaviye ihtiyacı olan hayvanın tespitini kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirdiğimiz proje ödüllendirilmiştir. Sokak hayvanlarının yaz aylarında aç ve susuz kalmaması için başlatılan bu anlamlı proje kapsamında, belediye atölyesinde üretilen kedi evleri ile su ve mama kapları besleme noktalarına bırakıldı. Bu konuda geliştireceğimiz projelerle sağlıklı çevre için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.