DEPREMLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER BU PANELDE

• 14 Ağustos 2018, Salı 0:00

Gemlik Körfezi ile Uluabat’tan gelen iki fayın tam ortasında kalan Mudanya’da depreme karşı farkındalık oluşturma çalışmaları sürüyor. Doğa Hareketlerini Araştırma Derneği işbirliğiyle Altıntaş, Tirilye, Mirzaoba ve Mesudiye’ye depremleri günler öncesinden tahmin eden Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu kuran Mudanya Belediyesi, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 19. yıldönümünde, “Mudanya Depreme Hazır mı?” isimli bir panel düzenliyor. 17 Ağustos Cuma günü saat 14.30’da Mütareke Meydanı İsmet İnönü Parkı’nda yapılacak olan panelde, Deprem Uzmanı Jeofizik Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu “Mudanya’da Deprem”, Afet Yönetim Uzmanı Özden Işık “1999’dan Günümüze Afet Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar ve Önlemler”, Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday ise Mudanya’da kurulan Deprem Öncü İzleme İstasyonları’nın olası depremlerin ölçümleri ve tahmin raporlarıyla ilgili bilgi verecek. CHP'nin Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ile Doğa Hakları'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da panele destek verecek. Olası bir depremin bölgedeki etkisinin masaya yatırılacağı panele tüm Mudanyalıları davet eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Geçtiğimiz yıllardan farklı bir şekilde artık depreme yönelik önlemlerimizi somutlaştırdık. Depremin önceden tahmine yönelik yürüttüğümüz projeyle 4 bölgede ölçüm yapmaya başladık. Ölçümler anlık olarak belediyemizin internet sitesinde yayınlanıyor. Buradan elde edilen sonuçlarla olası deprem tahminlerine ulaşılabiliyor.  Deprem kuşağında olan ilimizde olası depremleri zararsız bir şekilde atlatabilme adına çalışmalarımız sürecek” ifadelerini kullandı.