solyanreklam
sagreklam

BÜYÜKŞEHİR’DEN MUDANYA’YA HİZMET ENGELİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN MUDANYA’YA HİZMET ENGELİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN MUDANYA’YA HİZMET ENGELİ
  • 21 Haziran 2018, Perşembe 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Güzelyalı Atatürk Parkı 2’inci Etabı’nda başlatılan çalışmalara Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından müdahale edilmesine tepki gösterdi. Mudanya’da geçmiş yıllarda olduğu gibi hizmetlerin geciktirilmeye çalışıldığını kaydeden Başkan Türkyılmaz, “Burası Mudanya’nındır. Hemşerilerimin bu güzel sosyal yaşam alanına kavuşmasına engel olamayacaklar” dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bin 500 metrekare yeşil alan, çocuk oyun alanları, oturma alanları, sosyal tesislerin yapılacağı, mevcut ağaçların korunup yeşil alanların genişletileceği Güzelyalı Atatürk Parkı’nın 2’inci Etap Projesi’nde başlatılan çalışmaların Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından engellenmesine tepki gösterdi. Mudanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışmaların başlatıldığı parkta, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin müdahalesinin ardından bölgeye giden Başkan Hayri Türkyılmaz, basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, CHP Bursa Milletvekili ve adayı Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Bursa Milletvekili adayları Kemal Atan, Baran Güneş, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman ve mahalle sakinleri de destek verdi. Başkan Türkyılmaz, “30 Mart 2014 öncesi halkımıza söz vermiştik. Mudanya’nın ve Mudanyalıların hakkını kimseye yedirmeyeceğiz dedik. Mülkiyeti Mudanya Belediyesi’ne ait olan, 2007 yılında da Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen park alanıyla alakalı yargı sürecine başvurduk. Tapu Müdürlüğü’nden tahsisin kaldırılmasını talep ettik, yerel mahkemenin kararının da onandığını öğrendik. Büyükşehir Belediyesi 10 yıldır kendisine tahsis olunan alanda bir çivi bile çakmazken, göreve gelmeden önce açıkladığım 100 projenin arasında bulunan Güzelyalı Atatürk Parkı ile ilgili projeye başlar başlamaz engel olmak istemiştir. Burası Mudanya’nındır. Bu projeyi gerçekleştirmemizi kimse engelleyemez, kimsenin gücü yetmeyecektir. İlk etabını bitirdik. İkinci etabı için de yargı sürecini bitirdik. Konuşarak anlaşarak tamamlayalım dedik. Bugüne kadar olduğu gibi her işimizi engellemeye çalıştılar” ifadelerini kullandı.

“BİZ HİZMET İÇİN GELDİK”
Mudanya için hayata geçirdikleri projelerin geçmiş yıllarda olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi tarafından engellenmeye çalışıldığını kaydeden Başkan Türkyılmaz, “İnsanlar hizmet yapana engel olmak için değil, destek olmak için görev yapmalılar. Tekel Parkı’nda engellediler. Budo İskelesi’nde, İdo İskelesi’ni de engellediler, Mudanya Belediyesi’nin tek kuruş karı olmadan özelleştirdiler. Biz hizmet etmek için geldik. Mudanya’nın hakkını haramiye hırsıza yedirmeden koruduk bugüne kadar. Bundan sonra da korumaya devam edeceğiz. Büyükşehir önce kendi işini yapsın, borçlarını ödesin. Bizim iş yapmamızı engellemeye değil, başladıkları işleri tamamlasınlar. Projeye biz başlamadan önce akıllarına bile gelmeyenler, hemşerilerimin bu güzel sosyal yaşam alanına kavuşmasına engel olamayacaklar” dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık