BÜYÜKŞEHİR MUDANYA’DA BİR HİZMETTE DAHA SINIFTA KALDI

• 04 Eylül 2018, Salı 0:00

Mudanya sınırları içinde bulunan mezarlıklarda doluluk oranına ulaşılırken, Başkan Hayri Türkyılmaz, Büyükşehir’in bir hizmette daha sınıfta kaldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından Güzelyalı Yeni Mezarlığı’nda başlatılan genişletme çalışmasının defin işlemlerinde mağduriyet yaşanmaması için bir an önce tamamlanması gerektiğini belirten Başkan Türkyılmaz, “Başladığınız işi bitirin” dedi.

Mudanya sınırları içinde bulunan Mudanya Mezarlığı, Güzelyalı Eski Mezarlığı ve Güzelyalı Yeni Mezarlığı’nda doluluk oranına ulaşıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Büyükşehir Belediyesi’ne Güzelyalı Yeni Mezarlığı’nda başlattığı genişletme çalışmasını tamamlaması konusunda çağrıda bulundu. Cenaze hizmetlerinin aksamaması ve vatandaşların mağdur edilmemesi adına, çalışmaların hızlandırılması ve yeni mezarlık alanlarının oluşturulması konusunda 2016 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi’ne resmi yazı yazıldığını kaydeden Başkan Türkyılmaz, “Mudanya Güzelyalı Yeni Mezarlığı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yeni mezarlık alanı yapımının durmuş olduğunu görüyoruz. Mezarlıklarımızın kapasiteleri dolduğundan hizmet verememektedir. 13.05.2016 tarihinden bu yana konuyla ilgili tam 7 kez Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’ne gereğinin yapılması hususunda yazı yazdık. Mudanyalıların, yakınlarını defin işlemlerinde sorun çıkmaması için genişletme çalışmalarının bir an önce tamamlanması konusunda gereğinin yapılmasını bekliyoruz” dedi.