BARIŞIN BAŞKENTİ MUDANYA’DA KARDEŞLİK BULUŞMASI

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Yunanistan’daki kardeş şehirler Rafina ve Nea Triglia bölgelerinden gelen mübadil torunlarını ağırladı.

BARIŞIN BAŞKENTİ MUDANYA’DA KARDEŞLİK BULUŞMASI
  • 17 Eylül 2018, Pazartesi 0:00

Tarihi boyunca çeşitli kültürlerin bir arada ve barış içinde yaşadığı Mudanya, yeni bir kardeşlik buluşmasına daha ev sahipliği yaptı. Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’nın Yunanistan’daki kardeş şehirleri Rafina ve Nea Triglia bölgelerinden gelen heyet, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı ziyaret etti. Dedelerinin doğup büyüdüğü toprakları görmek üzere Mudanya’ya gelen mübadil torunları, kardeşlik köprüsünü daha da güçlendirmek istediklerini söyledi. Kardeşlik adına atılan adımların sonsuza dek sürmesini istediklerini dile getiren Başkan Türkyılmaz ise, “Kardeş şehrinize hoş geldiniz. Özgürlüklerin kenti Mudanya’da evinizdeymişsiniz gibi hissedeceksiniz. Biz kardeşiz ve bu bağı bir daha kopmamak üzere güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Yunanistan’dan gelen heyet, dört gün boyunca Mudanya’nın tarihi ve turistik mekanlarını gezecek. Heyet, gezi kapsamında fotoğraflayacakları Tirilye’de 28 Eylül’de de geçmişle geleceği buluşturan bir sergi açacak.

MUDANYA BELEDİYESİ BASIN BÜROSU