ANTİKA ESERLER TÜM YAŞANMIŞLIKLARIYLA MÜTAREKE MEYDANI'NDA

• 02 Ağustos 2018, Perşembe 0:00

Mudanya’nın kültür-sanat hayatına geçmişin renklerini katan Mudanya Belediyesi,  bu yıl ikincisini düzenlediği “Antika Günleri” ile Bursa’nın dört bir yanından en iyi antikacıları Mütareke Meydanı’nda buluşturdu.

Kültür ve sanatın kenti Mudanya’da yaz etkinliklerinden biri olan Antika Günleri’nin ikincisi Mütareke Meydanı’nda başladı. Birbirinden eski eşyalar, usta antikacılar tarafından derlenerek Mudanya’ya taşındı. İlk günden yoğun ilgi gören etkinlikte, geçmişe tanıklık eden binlerce ürün, vatandaşların beğenisine sunuldu. Etkinliğin açılışını yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a bir antikacı tarafından Osmanlı döneminde “Beybağları Mevkii” olarak kayda geçen bir Mudanya tapusu hediye edildi. Stantları Belediye Başkan Yardımcıları Servet Usta, Hakan Karademir, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sevgi Ursavaş ile birlikte tek tek ziyaret eden Başkan Türkyılmaz, eserleri yakından inceledi. Kültürlerin kardeşliğinin yaşandığı kent olan Mudanya’da geçmişin izlerini geleceğe taşımayı sürdürürken, bu yöndeki çalışmaları şenlik ve festivallerle desteklediklerinin altını çizen Başkan Hayri Türkyılmaz, geçmişle buluşmak isteyen antika meraklılarını etkinliğe davet etti. Geçmişten gelen en nadide eserler, tüm yaşanmışlıklarıyla 5 Ağustos Pazar gününe kadar Mütareke Meydanı’nda sergilenecek.