solyanreklam
sagreklam

Türkkan, ' Hedefim Dünya Standartlarında Bir Sporcu Olmak'

Yunanistan’da yapılan Gençler Kadetler Avrupa Şampiyonası’nda Makaralı Yay Genç Erkek Takımı’yla Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşayan Manisa Büyükşehir Beledi...

Türkkan, ' Hedefim Dünya Standartlarında Bir Sporcu Olmak'
  • 03 Ekim 2018, Çarşamba 23:41

Yunanistan’da yapılan Gençler Kadetler Avrupa Şampiyonası’nda Makaralı Yay Genç Erkek Takımı’yla Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşayan Manisa Büyükşehir Belediyespor’un milli okçusu Caner Türkkan, okçuluk sporuna nasıl başladığını, bundan sonraki hedeflerini anlattı. Manisa Büyükşehir Belediyespor’un sporcusu olmaktan büyük gurur duyduğunu söyleyen Caner Türkkan, “ Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, kulüp başkanımız Mevlüt Aktan ve yönetim kurulumuza bizlere verdikleri destekler nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un sporcuları katıldıkları uluslararası yarışmalarda göğsümüzü kabartırken, bir başarı öyküsü de milli okçumuz Caner Türkkan’dan gelmişti. Yunanistan’da yapılan Gençler Kadetler Avrupa Şampiyonası’nda Makaralı Yay Genç Erkek Takımı’yla Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşayan Manisa Büyükşehir Belediyespor’un milli okçusu Caner Türkkan, bundan sonraki hedefinin dünya standartlarında bir sporcu olmak olduğunu söyledi.

“ Bir Çok Spor Branşıyla Uğraştım”

Okçuluk sporuna 14 yaşındayken başladığını söyleyerek sözlerine başlayan Manisa Büyükşehir Belediyespor’un milli okçusu Caner Türkkan, “ O dönemlerde yüzme branşıyla ilgileniyordum. Yüzme kursuna geldiğim dönemde burada okçuluk sporuyla uğraşan sporcuları gördüm ve bu spor dalına eğildim. Okçuluk sporunun insanlar ve dersler üzerindeki etkilerini anlattılar bana. Ben çocuk yaşta sporun içinde buldum kendimi. Futbol ve basketbol oynadım. Badminton sporuyla uğraştım” dedi. Okçuluğun çok farklı bir branş olduğunu ifade eden Caner Türkkan, “ Okçuluk sporu çok farklı bir olay. İnsanı ruhen rahatlatıyor. Okçuluğa geldiğiniz zaman her şeyi unutuyorsunuz. Dertleriniz, sıkıntılarınız varsa unutabiliyorsunuz. Çünkü tamamen hedefe odaklanıyorsunuz” dedi.

“ Hayatımın En Mutlu Anlarından Birini Yaşadım”

Milli takımla birlikte Yunanistan’da yaşadığı Avrupa şampiyonluğunu anlatan Caner Türkkan, “ 2017-2018 yıllarında okçuluk sporu önemli bir yükseliş gösterdi. Okçuluk branşında sporcular hem yurt içinde hem de yurt dışında çok başarılı dereceler elde etti. Milli takımla yaşadığımız Avrupa şampiyonluğu öncesinde çok çalışmıştık. Bu şampiyonluğu yaşamak için çok fedakarlık yaptık. Çalıştık, kazandık. Milli takımda disiplin seviyesi olsun, çalışma prensipleri olsun çok güzeldi. İlgileri ve alakaları çok güzeldi. Güzel bir kamp dönemi geçirmiştik. Sonrasında da yarışmaya gittik ve Avrupa şampiyonu olduk” dedi.

“ Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e, Kulüp Başkanımız Mevlüt Aktan’a ve Yönetim Kurulumuza Teşekkür Ediyorum”

Sporcu bir aileden gelmesinin kendisi için önemli bir avantaj olduğunu dile getiren Türkkan, “ Annem Tuba Dost, birçok şampiyonluk yaşamış judocuydu. Bundan sonraki hedefim kendime büyük hedefler koyup, kendi attığım puanları geçerek dünya standartlarında bir sporcu olmak. Dünya standartlarında bir sporcu olduktan sonra tabi ki başarılar ardı arkası kesilmeden geliyor. Bende bunun için çalışıyorum. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, kulüp başkanımız Mevlüt Aktan ve yönetim kurulumuzun bizlere olan ilgi ve alakaları çok güzel. Malzeme konusunda olsun, yol masraflarımız olsun, konaklayacağımız oteller olsun, sürekli bize her konuda destek oluyorlar” dedi.

“ Ben Kürsüye Çıkarken, Arkadaşlarım Üniversite Sınavından Çıkmışlardı”

Bu yıl yapılan üniversite sınavına girmediğini ve bunun nedeninin de okçuluk sporundaki hedeflerinin olduğunu söyleyen Caner Türkkan, “ Avrupa şampiyonasıyla, üniversite sınavı aynı döneme denk geldi. Ben tam kürsüye çıktığım zaman arkadaşlarım sınavdan çıkmıştı. Üzücü bir durumdu. Sonradan bize sınav hakkı tanınması gerekiyor diye düşünmüştük. Ben, Avrupa şampiyonasına çok hazırlanmıştım. O yüzden vazgeçemezdim. Ben doğru yolda olduğumu düşünüyorum. Sınava da inşallah seneye gireceğim. Verdiğim bu karar nedeniyle kesinlikle pişman değilim. Bundan sonra Aralık’ta milli takım seçme yarışmamız olacak. Şimdiden buna hazırlanıyorum. İnşallah ondan sonrada dünya şampiyonasına gideceğiz” dedi.

“ Beslenme ve Uykuma Çok Dikkat Ediyorum”

Sporda başarının sırrının önce disiplin olduğunu söyleyen Manisa Büyükşehir Belediyespor’un şampiyon okçusu Caner Türkkan, “ Her şeyden önce beslenmeme ve uykuma çok dikkat ediyorum. Onun dışında antrenman programlarına dikkat ediyorum. Antrenmanlarımı kesinlikle aksatmıyorum. Birde, günde iki antrenman yapmaya çalışıyorum. Çünkü hedeflerim yüksek. Her şeyden önce disiplin çok önemli. Spora yeni başlayan ve büyük hedefleri olan sporcular bu kurallara mutlaka uymalılar” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un Şampiyon Okçusu Caner Türkkan’ın Antrenörü Hazel Dara Ne Dedi?

Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Okçuluk Takımı antrenörlerinden Hazel Dara, Caner Türkkan’ın yaşadığı başarılarla gurur duyduklarını söyleyerek, “ Bende okçuluk sporuna 4 yıl önce başladım. Bende sporcuydum. Caner benim takım arkadaşımdı. Sonraki süreçte antrenörlük belgesi aldım, böyle devam ettik. 2 seneden bu yana da antrenörlük yapıyorum. Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, 5 yıldır okçuluk sporuna büyük destek veriyor. Caner Türkkan’da 4 yıldır okçuluk sporuyla uğraşıyor.Caner’in kazandığı kupa ve madalyalarda Manisa Büyükşehir Belediyespor’un büyük payı var. Çalışmalarımızı büyük bir disiplin içerisinde sürdürmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık