solyanreklam
sagreklam

Adanalı Dahi Gençler Robotex’te Çifte Birincilik Kazandı

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda Estonya’daki Robotex İnternational 2018’de yarışan Adana Bilim ve Sanat Merkezi,  37 ülkeyi geride bırakarak şampiyonluğu kazandı.   Uluslararası robot yarışmasına Adana damgası Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Estonya’da düzenlenen Robotex İnternational 2018 Yarışması’nda Türkiye’yi temsil eden Adana Bilim ve Sanat Merkezi (Adana Bilsem) öğrencileri ve öğretmenleri  37 ülkeyi geride bırakarak iki […]

Adanalı Dahi Gençler Robotex’te Çifte Birincilik Kazandı
  • 04 Aralık 2018, Salı 10:20

 

 Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda Estonya’daki Robotex İnternational 2018’de yarışan Adana Bilim ve Sanat Merkezi,  37 ülkeyi geride bırakarak şampiyonluğu kazandı.

 

Uluslararası robot yarışmasına Adana damgası

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Estonya’da düzenlenen Robotex İnternational 2018 Yarışması’nda Türkiye’yi temsil eden Adana Bilim ve Sanat Merkezi (Adana Bilsem) öğrencileri ve öğretmenleri  37 ülkeyi geride bırakarak iki takım halinde çifte şampiyonluk kazandı. Make X Blue Planet kategorisinde iki takım halinde yarışan ve finalde ittifak yaparak şampiyonluğa erişen Adana Bilsem ekibi Çin’de yapılacak dünya şampiyonasına katılmayı hak etti.

DAHİ GENÇLERE SÖZLÜ’DEN TAM DESTEK

Ulusal ve evrensel değerlere duyarlı, araştırmacı, sorun çözme yeteneğine sahip, dürüst, hoşgörülü, uyumlu, iletişime ve işbirliğine açık, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, yönetim, bilim ve sanat alanlarında lider ve geleceği yönlendiren bireyler yetiştiren Adana Bilsem,  Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda 30 Kasım-2 Aralık tarihlerinde Estonya’nın başkenti Talin’de düzenlenen Robotex İnternational 2018 Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etti.

ESTONYA’DA TÜRK BAYRAĞI’NI GURURLA DALGALANDIRDILAR

Robot teknolojisine yön veren ülkelerin katıldığı yarışmada Türkiye’ye temsil eden Adana Bilsem, öğretmenler Agah Yıldız, Berna Gelhasan, Cüneyt Özür, Osman Kılıç ile öğrenciler Ayşegül Demircioğlu ve Selinay Şahin’den oluşan iki ayrı takımla Make X Blue Planet kategorisinde yarıştı.  Eleme maçlarını birinci tamamlayan Adana Bilsem, final maçlarında ittifak yaptı. Adana Bilsem takımları, yarışma kurallarında zorunlu olan 7 görevi başarıyla yerine getirdi. En yüksek skoru elde eden Adana Bilsem takımları, Make X Blue Planet kategorisinde çifte birincilik kazandı. Büyük sevinç yaşayan Adana Bilsem öğrencileri ve öğretmenleri, ödül töreninde ay yıldızlı Türk Bayrağı’nı ve Adana Büyükşehir Belediyesi flamasını gururla dalgalandırdı.

BAŞKAN SÖZLÜ’YE TEŞEKKÜR

Estonya’da ele ettikleri çifte şampiyonlukla  Çin’de düzenlenecek dünya şampiyonasına katılmayı hak eden Adana Bilsem öğrencileri ve öğretmenleri, Robotex İnternational 2018’de yarışmalara için kendilerine tam destek veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti.  Adana Bilsem takımlarını oluşturan  Agah Yıldız, Berna Gelhasan, Cüneyt Özür, Osman Kılıç, Ayşegül Demircoğlu ve Selinay Şahin Çin’de yapılacak dünya şampiyonasında da Türkiye’yi ve Adana’yı en iyi şekilde temsil etme sözü verdi.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık