solyanreklam
sagreklam

Mardin'de Engelliler Haftası Etinlikleri

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Yılın 365 günü, engelli kardeşlerimizin yanındayız”

Mardin'de Engelliler Haftası Etinlikleri
  • 15 Mayıs 2018, Salı 14:06

 

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Yılın 365 günü, engelli kardeşlerimizin yanındayız”

Mardin Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla çeşitli programlar düzenlendi

Mardin Büyükşehir Belediyesi, engellilere yönelik çalışmalarına devam ediyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla bir dizi program düzenledi. Belediyenin servis araçlarıyla evlerinde alınan engelliler, bir alış veriş merkezinde düzenlenen şenlikte, müzik, topaç oyunu, bowling, baloncuk, yüz boyama, basket atma gibi oyunların ardından sinema götürülerek gönüllerince eğlendiler.

DİKA’da düzenlenen kum sanatı ve gölge sanatları ardından ‘Engelsiz Mardin Projesi’ kapsamında eğitim alan engelli öğrenciler şehrin tarihi ve turistik mekanlarında fotoğraf çektiler.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, yılın 365 günü engelli bireylerin yanında olduklarını ve kendilerini yalnız bırakmadıklarını aktardı.

Büyükşehir Belediyesi olarak engelliler için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını belirten Yaman, “Şehrimizde ki engelli kardeşlerimizin daha rahat bir yaşam olanağı bulmaları, sosyal anlamda kendilerine yetebilen birer birey olmaları için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık ve kaçınmayacağız. Yaptığımız bütün çalışmalarımızda onları her zaman ön plana koyduk.” dedi.

Engellilerin şehirde rahat yaşamaları için her türlü çalışmayı yaptıklarını ifade eden Yaman, şunları söyledi: “10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla bir dizi program düzenledik. Bir alış veriş merkezinde düzenlediğimiz şenlikte gönüllerince eğlendiler. Engellileri sinemaya götürdük. Kum ve gölge sanatı gösterisinin ardından Engelsiz Mardin Projesi kapsamında eğitim alan öğrencilerimiz şehrin tarihi ve turistik mekanlarında fotoğraf çektiler. Kardeşlerimize yönelik çalışmalarımız devam edecek.”

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık