solyanreklam
sagreklam

TRAFİK YOĞUNLUĞU TARİH OLUYOR

TRAFİK YOĞUNLUĞU TARİH OLUYOR

TRAFİK YOĞUNLUĞU TARİH OLUYOR
  • 28 Temmuz 2018, Cumartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin 2018 yl banda PTT Kava’na demosunu yerletirdii ve baarl sonuçlar ald Dinamik Kavak Kontrol Sistemi’nin Mersin genelinde alt yap çalmalar devam ediyor. Baarl demo denemesinin ardndan Mersin’in youn kavaklarna yerletirilecek olan sistem sayesinde Mersin trafii modern ve akll bir ekilde yönetilecek.

Büyükehir Belediyesi Ulam Dairesi Bakanl ekipleri tarafndan dinamik kavak kontrol sistemi kurulmas amacyla kameralarn yerletirilmesi için alt yap çalmalar devam ediyor. Ekiplerin youn bir çalma temposu ile devam ettii montaj ilemleri ay sonunda tamamlanacak ve 67 kavakta Dinamik Kavak Kontrol Sistemi kullanma girecek.

Alt yap çalmalarna H. Okan Merzeci Bulvar 156. Cadde Kava ile balayan ekipler, Kurdali Kava, Selen Kava, Yumuktepe Kava, çalmalarna H. Okan Merzeci Bulvar  207. Cadde Kava, Akbelen Bulvar Salt Cam Kava,  Banio Market Kava ile devam etti. Ayn zamanda ekipler çalmalar kapsamnda 46 kavakta sinyalizasyon altyap güncellemesi yapacak.

Mersin’in artan nüfusu ve nüfusa bal younlaan trafik sorununa ileriye dönük çözümler üreten Büyükehir Belediyesi kavaklara kurduu akll sistem sayesinde kavaklarn trafik younluuna göre yönetilmesini imkân tanyacak. Bu sistem sayesinde kavaklardaki anlk sinyal düzeni görüntülenirken, annda müdahale edebilme ve ehrin trafik younluu haritas çkarlacak. Kavaa bal her yön için kamera sistemleri ilgili yöndeki araçlar sayacak ekilde yerletirilirken bu kameralardan elde edilen veriler Trafik Kontrol Yönetim Sistemi Merkezi’nde toplanp, ehirdeki trafik kontrol altna alnacak.

Yakttan tasarruf salanyor, karbon emisyonu azalyor

Kavaa bal kameralar sayesinde her yöndeki araçlarn saysn tespit eden bu sistem, trafik klarn tamamen araç younluuna bal olarak yönetecek. En youn olan yöne, daha uzun süre boyunca yeil k yaklmasn salayan sistem sayesinde, araçlarn ortalama bekleme süresi en aza inmi olacak.

Araçlarn trafikte daha ksa süre kalmas, trafik younluunun azaltlmas, ortaya çkan zaman kaybnn en aza indirilmesi, yakt tüketiminin azaltlmas salayacak olan sistem buna bal olarak çevre kirliliinin de önemli ölçüde azaltm olacak. Bu balamda her kavakta bekleme sürelerinde % 29 iyileme, karbon emisyonunda %50 azalma ve %30 yakt tasarrufu salanyor.

PTT kavanda test edilen sistem Mezitli Belediyesi Kava, Dumlupnar Kava, Çetinkaya Kava, Hilton Kava bata olmak üzere trafiin en youn olan 67 kavaa 2018 yl içerisinde yerletirilerek Mersin trafii rahatlamas salanacak.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık